Реклама / Ads
9| 5907 |07.11.2013 НАРОДЕН ГЛАС

"Протестна мрежа" солидарна с "освежаването" пред Позитано

.
Източник: Булфото
От "Протестна мрежа" се солидаризираха с извършената снощи акция по „освежаване" на скулптурната група пред сградата на ул. „Позитано" №20 и избрания от тях оригинален, мирен и ироничен подход, с който да върнат фокуса на общественото внимание върху най-важния въпрос в държавата, който все още търси своя отговор - КОЙ?"
 

В декларация от там напомнят, че:

1. Бунтът на гражданите за морал, почтеност, европейски ценности и път на България, който е срещу окупиралото се малцинство във властта ще продължи.

2. Пълната недекватност в поведението на това малцинство от узурпатори по всички поставени от гражданите въпроси и искания, както и ескалиращата и вредна за държавата управленска немощ прави разделението в обществото още по-голямо и води до повишаване на напрежението в него.

3. Тази и други подобни акции изразяват ярко отношението на протестиращия човек срещу това малцинство и неговото знаково поведение, превърнало термина „заден изход" в управленска метафора.

4. Ние продължаваме да питаме и няма да спрем да питаме: „Кой?", и зад това стои много повече от въпроса за назначението на „един успял млад мъж със смущаващи данъчни декларции" на висш държавен пост!

Българското общество още не е получило адекватен отговор и на въпросите - кой вдъхнови операцията по извеждането на депутатите в нощта на белия автобус, кой нареди полицаите във всички ключови акции на силите на реда да бъдат без опознавателни знаци, номера и с маски, кой нареди зоните за сигурност да надхвърлят многократно законовия периметър, кой носи отговорност за насъскването на обществото срещу едно малцинство в нужда и хуманитарна криза и говора на омраза, който е на най-високото ниво в българските институции - а именно в Народното събрание?

КОЙ? КОЙ ще поеме отговорност за съсипията на България, за превръщането й в държава, в която, ако някой боядиса със спрей партизански паметник, го арестуват, а ако предложи да се застроят 70% от плажовете и дюните й - го правят министър!

Извиняваме се на всички почтени и честни български граждани, които могат да се почувстват засегнати от изразните средства на тази акция! Но отговорността за нея, както и за цялото това разделение в обществото, международната изолация на България и превръщането й в заден двор на Европа е на продажната политико-олигархическа групировка, която се е вкопала във властта и повече от четири месеца отказва да изпълни исканията на гражданите, които се съдържат в три жизненоспасяващи действия за страната ни - Оставка, Избори, Чисти ръце!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9502 |06.11.2013 Нови бисери в парламента! Рашидов: Хранил съм Доган с шкембе! Московски: Вие возихте леки мъже! . 0| 5381 |06.11.2013 "За София" иска референдум за бежанците . 14| 5989 |05.11.2013 Гамизов: Българското общество агонизира . 17| 7374 |04.11.2013 Eдно неочаквано признание за провала на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads