Реклама / Ads
36| 7345 |01.02.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Райчев: ГЕРБ няма да прави четвърто правителство

.
Андрей Райчев
Бойко Борисов е достигнал до максимума на рейтинга си и нищо не може да добавя. ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство. ДПС са в подобна позиция - не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Така е много вероятно двете партии да разговарят за министър-председател и за правителство с къс мандат.
 

При това положение най-вероятният изход е то да е с мандата на трета партия. Най-вероятният резултат е правителство тип "Беров", с нов Беров, договорено за кратък срок, посочи политическият анализатор Андрей Райчев пред bTV.


"Динамиката на тази година е странна. Според всички социологически агенции ГЕРБ води, Борисов няма какво да спечели и просто доиграва мача, играе по-защитно като отбор, който води в резултата. Комуникацията от джипа на два пъти му донесе успех, особено извън София. Малко смешно е, но Борисов винаги е играл малко смешна роля, което му носи успех – това е добре овладяно. Това е много добре построена и успешна роля", заяви Райчев.


По думите му ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство. ДПС са в подобна позиция - не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Така е много вероятно двете партии да разговарят за министър-председател и за правителство с къс мандат. При това положение най-вероятният изход е то да е с мандата на трета партия. Най-вероятният резултат е правителство тип "Беров", с нов Беров, договорено за кратък срок, посочи политическият анализатор.


По думите му формулата "Всички срещу ГЕРБ" е трудно осъществима. Не става "всички малки срещу ГЕРБ", а трябва "всички малки, плюс БСП, срещу ГЕРБ". А някои от малките не искат с БСП, отбеляза Андрей Райчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10817 |15.01.2021 Бабикян и Хаджигенов: Никой няма доверие в изборите, защото ги прави ГЕРБ /видео/ . 55| 14123 |09.01.2021 Пощенска картичка на Борисов за 6 млн. или вместо лъв на герба - свлачище . 15| 7651 |09.01.2021 Николай Марков: Нямам съмнения , че Пеевски е другото лице на Борисов . 34| 10871 |06.01.2021 Ген. Д. Шивиков за Фрог: Няма заигравка между президента и премиера. Това е битката за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads