Реклама / Ads
8| 8626 |10.03.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Румен Петков: Шайката, която оглавява АЕЦ ”Козлодуй”, ще влезе в затвора

.
Румен Петков
Ще бъде много тежко престъпление спрямо националната ни сигурност, ако АЕЦ ”Козлодуй” не бъде задължен да предостави информацията за посещението на американския посланик. Това каза пред журналисти председателят на ПП АБВ Румен Петков, след като се яви пред Административен съд – София, във връзка с отказа от информация от страна на АЕЦ „Козлодуй” за посещението на американския посланик там.
 

"Съдът проведе своето заседание. Допълнително съм предоставил пред съда като аргумент, за да бъде уважено нашето искане за предоставяне на отказаната от АЕЦ "Козлодуй" информация, писмената позиция на БЕХ, в която те ни препращат към АЕЦ "Козлодуй", които разполагат с нужната информация, писмената позиция на министъра на енергетиката, която е доста унизителна. Министърът ни информира, че всъщност е информиран по телефона предния за ден посещението. Представител на Министерство на енергетиката не е присъствал", каза Петков.


Той обърна внимание, че Министерство на енергетиката не знае нито темите, които са обсъждани, нито състава на делегациите. "Ако АЕЦ "Козлодуй" не бъде задължен да предостави информацията, това ще бъде много тежко престъпление първо към националната ни сигурност, второ към енергийната ни сигурност на България. Ние искаме ясен отговор предоставени ли са документи на присъстващите външни гости. Ако да, искам да получа списъка на предоставените документи и приемо-предавателен протокол за тях. Т.е., на какво основание са предоставени. Присъствали ли са български и чуждестранни медии. Ако да - копие от регистрационната бланка, със заличената чувствителна информация за всеки от присъстващите български и чуждестранни представители. По време на посещението присъствали ли са български и или чуждестранни физически лица, които не са служители на посолството на САЩ в България и на АЕЦ "Козлодуй", в това число съдействащи за превода и разбира се, бланките, с които им е предоставена възможността да влязат на територията на този стратегически обект", заяви още лидерът на АБВ.


"Ако информацията за посещението на посланик Херо Мустафа в АЕЦ "Козлодуй" се укрива - нямаме държава, а централата е разграден двор", изтъкна лидерът на АБВ.
Според него шайката, която оглавява АЕЦ "Козлодуй" ще влезе в затвора.


По думите му, въпросът е днес да покажем, че можем да защитим собствения си интерес, в това число националната и енергийната си сигурност. "Другото ще бъде изключително грозен акт в очите на българските граждани и разбира се, на нашите партньори", допълни още лидерът на АБВ.


Той уточни, че от страна на АЕЦ "Козлодуй" на делото се е явил юрисконсулт на централата.


"Убеден съм, че ръководството на "Козлодуй" ще влезе в затвора заради това рано или късно. В това няма никакво съмнение. Тук нямаме отговори чия е инициативата за срещата, кой кога е завел искането за издаване на разрешение за достъп, кой кога е одобрил искането за разрешение на достъпа. Как е информирано Министерство на енергетиката? Стана ясно, че то въобще не е било информирано. Българската държава не е информирана. Стана ясно, че не е присъствал служител на Министерството на енергетиката.


Петков поясни, че АБВ настоява за състава на делегацията, какъв е дневният ред, копие от него и протокола от срещата. По думите му, ако се крие протоколът от срещата, се прави нещо зад гърба на Министерството на енергетиката и зад гърба на Българския енергиен холдинг. "Т.е., зад гърба на българската държава, без съмнение и българските граждани", заяви още Румен Петков.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6742 |15.01.2021 Проф. Румен Гечев: Под въпрос е финансовата система и бъдещето на пенсиите . 7| 9765 |12.01.2021 Румен Петков поиска имената на прокурорите, разследвали премиера и Мата Хари . 12| 8040 |10.01.2021 Румен Гечев: Борисов се превърна в ходещо студио на ”Балкантон”, а къде е Мата Хари? . 27| 5548 |22.12.2020 Политологът Димитър Ганев: Без подкрепата на Нинова Румен Радев не може да стигне и втори тур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads