Реклама / Ads
14| 7929 |19.05.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Страната на пожертваните поколения

.
Изследване на Института по психология към БАН от миналата седмица показа, че 76% от младите хора на възраст от 16 до 20 години са тотално объркани и не знаят защо живеят. Предлагаме ви изповедта на един техен връстник.
 

 

Тази изповед е свързана с България. Макар да е изпълнена с цинизъм и болезнени истини, все пак тя не е негативна изповед. А просто констатация за това къде се намираме ние в момента през погледа на един прекалено млад за тези глупости тип.

Често можеш да чуеш от хората в България колко на зле върви страната и как едвам оцеляваме. Макар тези приказки да бяха актуални във времената на валутният борд, когато левът беше колкото марката, а доларът подскачаше между 3 и 5 лева, вече е по-различно. Дори България се спряга като потенциално ново икономическо чудо, стига правилните закони да бъдат прокарани.

Страната върви на зле обаче в една друга посока. Хората. Изключително фрапиращо е как всеки ден хората в големите градове стават свидетели на всякакви изцепки и ги толерират.

Училищата ни са една порутена и корупционна система, възпитаваща нулеви идеали. Произведенията по литература не вдъхновяват, те са просто за историческа справка. Децата умишлено затъпяват, прекарвайки времето си в училище -поркане/друсане, компютъра  - в нас-пак.

Да си интелигентен преди университета често е негатив. Децата се адаптират към глуповато и хулиганско поведение, за да могат да оцелеят.

deca-piene.jpgМомиченцата ни гледат невъзможни идеали за красота, за да се превърнат в пушещи и пиещи курвички на по 13-14 годинки. Казвам го с пълната увереност на човек преспал с няколко такива в редките си пристъпи на самосъжаление, само за да си повдигна самочувствието. Но в това няма нито чест, нито бъдеще.

България отглежда поколения от глупаци, несретници, деца с идеали за забогатяване и сексуална доминация, но без покритие. Отглеждаме нация от курви или момичета, депресирани от прекалената сексуалност около тях и живеещи като монахини.

Живеем в страна, в която да си девствен на 18 е близко до престъпление. Всеки твърди „о, това е хубаво, не се притеснявай", но де факто тайно всеки си мисли „ебати нещастника/пачата". И аз го правя, не се притеснявайте. Не чета морал, констатирам.

Живеем в страна, в която се смяташ за успял, ако успееш да си купиш кола над 50 хилки. И също така, живеем в страна с огромен процент произшествия на пътя. В по-голямата си част фатални и лесно предовратими при просто нормално спазване на законите.

Живеем в страна, където достъпът до вещества, увреждащи здравето е изключително ниско контролиран. Единствената естествена бариера пред малолетните пушачи е високата цена на цигарите. Алкохол обаче има за всеки вкус. Да не говорим за чадела(марихуана), бонбонките(различни хапчета стимуланти), багажа(кокаин), хероин и амфетамини.

deca-marihuana.jpgИ тук проблемът не е, че всеки има достъп. Проблемът е какво се случва след употребата на тези вещества. Проблемът е в множеството пребити и убити в пиянски свади. Проблемът е в множеството момичета, използвани като секс кукли поради немощното си състояние. Проблемът е в множеството автопроизшествия. Проблемът е в психичната пристрастеност към стимуланти, за да се чувстваме просто по-добре. За да преживеем деня един вид.

В Европа българското Черноморие е познато като „европейското Мексико". Това е свързано с прословутата свобода на границата между САЩ и Мексико, където множество студенти преминават границата, за да се отдадат на непрестанни ахах фиести без никой да ги контролира. Само за миналата година имаше няколко случая на смърт на шведи и датчани от препиване и свади. А тази година, когато напливът нищо чудно да е двоен, не ми се и мисли.

Проблемът на България не е в политиката, полицията, религията, етническата принадлежност или икономическото състояние. Проблемът на България е в отчаяните, депресирани, глуповати, неадекватни, отказали се от бъдещето си маси във възрастовата категория 12-25. Защото след едва 15 години тези поколения ще са гръбнакът на страната. И ако бъдещето ни стои в техните ръце, то жална ни майка.

 

Б.р. Изповедта е анонимна, взета е от интернет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5810 |18.05.2008 Ах, цените... . 4| 7639 |06.05.2008 Гергьовден - студена бира, парад и умрели традиции . 20| 6609 |05.05.2008 Защо кметът Дюлгеров иска да убие тези, които го избраха . 17| 7185 |20.04.2008 Пирати-маскари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads