Реклама / Ads
112| 10146 |05.05.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Убийци с аспирин не се лекуват или защо в Русия убийствата са ежедневие?

.
Александър Йорданов
"Лекция за путинофили" публикува в профила си в социалната мрежа Фейсбук десният Александър Йорданов, бивш посланик. Ето какво пише той:
 

Фактите! От сайта на руското МВР става ясно, че годишно в Русия се извършват около 20 000 убийства, а близо 50 000 са случаите, както това е през 2010 г. на наранявания след което умират още 15 000 души. 


Статистиката мълчи за какъв тип хора става дума и защо така един друг се избиват. Но затова пък казва, че Русия заема пъпрво място в света по брой на годишни убийства. И това е поразяващо, като се има предвид, че в статистиката са включени дори африкански държави, в които от десетилетия се водят граждански войни.
Кое кара много хора в Русия да посегнат на живота на човека! Това в природата им ли е „заложено“ или е резултат на определени социални и политически условия. Не мога да приема, че руснаците по природа са „лоши хора“, „убийци“. Явно нещо друго е направило така, че да водят в световната класация по убийства. Тук не говоря за масовите убийства – за престъпленията на престъпната комунистическа власт на Русия. За милионите погубени хора в лагери, избити в подземията на КГБ, не говоря и за международни пестъпления като избиването на полските граждани в Катин през пролетта на 1940 г. Тези масови престъпления светът отдавна е осъдил и в самата Русия има автори, които признават вината на престъпните диктатори – Ленин, Сталин, Брежнев и компания. Когато разсъждаваме по темата не може да подминен и тази невероятна агресия и омраза към други народи, която съществува в Русия. Да мразиш "другите" направи така, че както се пее в една популярна песен – „само с винтовка в ръка руснакът може да види чужда страна“. Дори и в нормални човешки занимания като спорта например руснаците влагат една невероятна агресия, ползват всякакви непозволени похвати, за да „победят“. По времето на Съветския съюз го правеха с нахалното самочувствие на господари на комунистическата идея. Спомням си наглостта, с която дори и в спорт като художествената гимнастика оказваха натиск върху съдии, само и само техните бухли да спечелят поредния златен медал.
Анастасия Борисова, руски автор в изследване за Психологията на убийствата, твърди, че „ причината за агресията трябва да се търси в детството“. Ако при човек е така, как е при държавите? „Детството“ на много от днешните руснаци е свързано с мита за Октомврийската революция, за подвизите на Ленин, Сталин, победите над „враговете“ на социализма! Дали това не е предпоставка за агресивност и убийства днес?
Ето какво споделя руският психиатър –криминалист Михаил Виноградов:
"По равнище на психическо напрежение, по готовност за немотивирана злоба, Русия заема трето място в света след две слаборазвити страни в Африка. И тази агресивна напрегнатост нараства. Причината вероятно са: ниските заплати, нестабилността в страната. Но това напрежение излиза на улицата и води до агресия“.
Какво мога да добавя към това вярно наблюдение! Едва ли Путин има ниска заплата. Но агресията и при него е особено силно изразена. Впрочем, все по-путински започват да изглеждат и някои наши политици. Примерът с Волен Сидеров е очевиден. Дали тя е добре платена нека друг да каже. Факт е обаче, че лидерите по убийства и престъпления – руснаците, започнаха и агресията в Украина. И случаят е наистина тежък и от криминална и от медицинска гледна точка. За политическата му страна – политиците вече се изказаха. Време е за лечение. И то трябва да бъде радикално. Убийци с аспирин не се лeкуват!
А сега, имате думата за въпроси!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10198 |04.05.2014 Майката на убитата от баща си Пламена изхвърлена на улицата . 7| 13291 |03.05.2014 Отмъщение: Зарязани мъже пускат секс обяви от името на екс любовници . 13| 6014 |02.05.2014 Не пускаш на шефа, не те пращат в чужбина . 2| 5723 |30.04.2014 ЧЕЗ подменя електромери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads