Реклама / Ads
0| 7348 |03.04.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Украинска издателка: Окупаторите изнасилват не само жени, но и деца

.
Днес беше освободена цялата Киевска област. Това е голям ден, но някак си не можем да му се насладим както трябва. Защото знаем цената на всичко това... Фактът, че тези градове фактически вече почти не съществуват е едно на ръка, но това, което направиха с хората там... Хората, които са освободени и излизат от мазетата на блоковете.... техните истории са толкова страшни, че е невъзможно да си представим къде са отгледани тези нечовеци, които извършиха всичко това с тези невинни хорица.
 

Не остана нито един апартамент, който да не е ограбен. Изнесено е всичко – от месомелачки до бельо. В подслушаните разговори на окупаторите с техните жени ни псуват, че не живеем толкова зле. Проклинат ни, че ядем Нутела и носим маркови тениски. Това, което не са могли да откраднат, е разбито, а това, което са успели да вземат, е изпратено в Русия или в Беларус. Там, в Беларус, е създаден цял пазар за крадени вещи от Украйна.


Всичко това е дреболия наистина... Хората, оцелели в окупираните градове, говорят за невероятни зверства.


Окупаторите изнасилват и измъчват не само жени, но и деца. Много деца, както момчета, така и момичета, са били изнасилени. Мнозина не издържат на такъв тормоз.
Умирам от болка, докато пиша това. Не мога да си представя какво са преживели тези клетници. Никога досега не съм чела за подобни зверства. Не мога да ви разкажа всички ужасни, адски неща, които враговете правят с украинците. Сърцето ми се къса.


Днес беше открито и тялото на известния документален фотограф Макс Левин, който изчезна на 13 март. То бе открито в Буча.


Той оцеля от котела в Иловайск през 2014 г., но не оцеля в тази война ... Гениален фотограф. Той беше много искрен и истински човек. Двамата с него правихме проект за деца с аутизъм през 2016 г.. И днес, в международния ден за разпространение на информация за аутизма, научих, че той е починал. Макс оставя четири непълнолетни деца.


Публикувам снимки от тази ужасна война, направени от Макс. Благодаря ти, че те имаше. Никога няма да те забравим.

 

Кристия Венгрунюк, украинска издателка и преводачка






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 22990 |30.03.2022 Дмитри от Украйна: Откраднаха ни колата в България, вътре имаше детска количка . 0| 4430 |30.03.2022 Момчил Дойчев от Атлантическия съвет: Руската армия не осъществи стратегически блицкриг, стратегически загуби . 0| 5007 |29.03.2022 Мария Капон: Има закононарушение, финасовият министър намали парите за музеите от 12 млн. на 3,8 млн. . 0| 6363 |28.03.2022 Поетът Кирил Кадийски вдига знамето на Украйна в Киев още през 1989 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads