Реклама / Ads
28| 14462 |27.10.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Захари Карабашлиев: На самата среща, мисля, че Рашидов не се появи. Дойде на последната част — “коктейла”

.
Захари Карабашлиев, писател
Прочетох, че бившият министър на културата, а сега председател на комисията за медии и култура Вежди Рашидов се е изказал в телевизионно предаване по повод писмото за ОСТАВКА, подписано от над 1200 души, свързани с културата, интелектуалния труд и образованието. Нарекъл е мои колеги, съмишленици, а и немалко мои приятели в този списък “пълнеж”. Не намирам думи да изразя отвращението си от това изявление.
 

По мой адрес Рашидов е казал следното:


“Карабашлиев ли беше това момче… В Брюксел го предложих там на Кристалина да го наградят, нали се връща от Америка, а който се връща от Америка, ние много го тачим. Дадох му коктейл в една банка на представянето на книгата му в Брюксел. Сигурно сега това е форма на благодарност.”


От малки са ни учили, че “по-умният отстъпва” и затова би било редно да подмина с мълчание и тази, както много други клевети по мой адрес през годините. Но мисля, че тази глупава мантра ни е докарала на този хал. А и човек, за едната си чест живее, затова ето и някои факти:


Моето гостуване в Брюксел през 2012 беше по покана на Постоянното представителство на България в Брюксел, а не от Министерство на Културата.


2. Моето гостуване беше НЕ за представяне на “книгата ми” (коя точно книга?!), а по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24-ти май!


3. Награда от Кристалина Георгиева не съм получавал. Не съм получавал и хонорар.


Ето и част от самата покана:


“Затова вярваме, че точно в деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската култура и духовност ще можем да ви посрещнем в Брюксел. Десетки и без преувеличение стотици млади и способни българи, които работят в европейските институции, несъмнено ще се радват точно на такъв разговор, с концерт и с изложба да свържат сърцата си с България на светлия за всички ни ден. Моля да ми кажете дали приемате искрената ни покана? Имате ли възможност да пътувате през май и да дойдете в Брюксел?”


Counsellor for Culture and Audiovisual Policy
Permanent Representation of the Republic of Bulgaria to the EU
1000 Brussels,
49, Square Marie-Louise


Та, факт е, че през 2012 гостувах в Брюксел и изнесох беседа по повод 24 май. Беше изключително зареждаща среща със сънародници от Постоянното представителство на България — четящи, интелигентни и свестни хора — с една дума “пълнеж”.
На самата среща, мисля, че Рашидов не се появи. Дойде на последната част — “коктейла”.

 

Facebook, Захари Карабашлиев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 28955 |31.08.2020 Илиян Василев разкритикува Екатерина Захариева за облеклото и в Брюксел . 10| 11397 |22.07.2020 Анна Заркова: Успокойте се, де. Захариева ви го каза - протестирайте си, не пречите . 2| 6252 |14.07.2020 Писателят Захари Карабашлиев: Нецензурният език на Борисов по адрес на негови подчинени е достатъчно основание да си ходи . 14| 18346 |25.03.2020 Виргиния Захариева към правителството: Поведението и излъчването ви е арогантно и неуважително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads