Реклама / Ads
13| 16453 |09.06.2010 ЪNDERGROUND

Вестници и сайтове набират клиентела на проститутки у нас

.
„Ева търси Адам” и „25-годишна предлага еротичен масаж на свой терен” са новите имена на бардаците, които се рекламират ежедневно в национални вестници и сайтове под носа на МВР. Футболисти, бизнесмени и политици били най-редовните клиенти на вакханалиите. Тийновете все по-често прекарвали ваканциите в публичните домове с проститутки връстници.
 

Кризата се отрази върху една от най-печелившите професии – проституирането. Това показаха данните на Центъра за изследване на демокрацията, оповестени вчера от експерта Тихомир Безлов. Средната цена на един сеанс е намаляла от 60 на 40 лева през 2009 г. Понижил се и броят на клиентите, според проучването. "Пазарът за платен секс има значителни размери. През 2009 г. близо 6% от мъжете признават, че са ползвали такива услуги", съобщи главният експерт в центъра Тихомир Безлов. Според данните основният начин за намиране на проститутки оставал с неформалните мрежи - приятели и познати.

Проверка на Frognews.bg обаче показа, че бардаците се увеличават, за сметка на намалените цени. Възрастта, както на проститутките, така и на младежите, които си поръчват платена любов, е паднала драстично. Най-старият трик, с който сводници и труженички на свободна практика финтират МВР, и в момента се прилага с пълна сила, въпреки акциите на Цветан Цветанов, след които бяха изловени малка част от хората в бранша.

Отворихме няколко сайта и вестници с обяви за запознанства и се натъкнахме на следния текст: „Едрогърда блондинка на 25 години предлага еротичен масаж на ваш или неин терен”. Позвънихме на номера, който е публикуван, и попитахме най-учтиво дали се предлагат и други услуги от дамата. „В масажа е включена френска любов срещу 40 лева, а стандартната услуга е 60 лева.”, ни информира приятен женски глас.

Момичето ни посочи и точния адрес, където всеки може да се възползва от платената любов. Оказа се, че апартаментът на тайнствената мадам се намира на 10 метра в съседство с един от най-известните столични хотели в центъра на София. На въпрос, дали има „избор” или работи сама, тя ни отговори, че 24 часа са на разположение по няколко момичета в бардака. Обадихме се на още няколко от десетките обяви за „запознанства” от този тип във вестници и сайтове, за да проверим дали това не е бялата лястовица в изданията. Оказа се, че номерът с масажа и уж безплатните ласки на свой/твой терен минава навсякъде като предлог за проституиране.

С изненада установихме, че проститутките из София са буквално навсякъде – в центъра, Лозенец, Люлин, Младост, Студентски град, та дори и в квартала на богоизбраните - Бояна. Най-населено откъм труженички са зоните, които се намират близо до хотели. Дама, пожелала да запази анонимност, сподели пред Frognews.bg, че много често, наред с бизнесмени, висши чиновници и дори действащи политици, в бардаците ходели да охлабят жилката редовно и родни футболни звезди.

Имало и жрици на любовта, които са решили да работят за себе си с обяви във вестници от съшия тип – „Ева търси Адам”. Немалко били случаите, в които сводници посещават проститутките като клиенти, и за 5 минути насила ги правели част от бизнеса си. Най-евтини остават магистралките, които на някои места махат с усмивка на уста и вдигнати блузки през 100 метра, необезпокоявани от никого. Свирката при тях струва 10 лв., а пълната програма – 20 лв. Възрастта на труженичките, както и на тийнейджърите, които се възползват от офертите, също е паднала драстично за последните 10 години. Проучвания показват, че масово непълнолетни на 16-17 години се възползват от секс услугите на свои връстнички. Както е известно, най-често момичетата под 18 години са предимно от ромски произход, но запознати твърдят, че все повече българчета също предлагат плътта си срещу пари.

Цифрите от проучването на Центъра за изследване на демокрацията сочат още, че нараства подкрепата сред гражданите за легализиране на проституцията - от 31% през 2008 г. на 35% през 2009 г.

Frognews.bg
припомня, че през 2007-ма година необичайно остро президентът Първанов, главният прокурор Борис Велчев и вътрешният министър Румен Петков се обявиха против легализирането на проституцията, за което се подготвяха няколко закона. Срещата тогава беше организирана от настоящия евродепутат Надежда Нейнски, а медиите в България я отразиха папагалски, без въобще да се състои дискусия или дори да се задават въпроси по темата. Както е известно, САЩ и няколко европейски държави са твърдо против легалната проституция, но въпреки това тя е узаконена в страни като Германия и Холандия. Заместникът на Румен Петков – Камен Пенков, изрази няколко дни по-късно съмнения, че до закона няма да се стигне заради депутати, които лобирали бизнеса с проститутките да остане незаконен най-вероятно заради лични облаги.

Обществото също остана разединено по въпроса – „за” или „против” легализирането на платената любов. Според някои от водещите финансисти у нас, узаконяването ще донесе доста приходи в бюджета, тъй като и без това в най-древната професия се наливат изключително много средства, за които не се плаща и стотинка данъци. Други категорично отказаха да се съгласят, тъй като не трябвало да се признава неморалния секс за пари. В края на презентацията на доклада Тихомир Безлов прогнозира, че догодина ще има увеличаване на престъпността в бранша заради кризата.
Разговор с една от проститутките, която отговаря за "еротичните масажи"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10848 |08.06.2010 14 прости въпроса към един депутат от ГЕРБ . 20| 16620 |04.06.2010 Лъсва скрита история с имот на депутата Д. Бойчев от ГЕРБ . 4| 7403 |01.06.2010 Напук на купища бариери възпитават българчета в чужбина . 14| 13104 |31.05.2010 "Вида" закопа седмокласниците, тестовете пълни с бисери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads