Реклама / Ads
11| 27131 |19.03.2019 ПОЛИТИКА

Адв. Мюмюн Елмъз: ДПС се превърна в емблема на срама

.
Мустафа Карадайъ r Ахмед Доган
В отворено писмо адвокат Адвокат Мюмюн Йълмаз - първи главен координатор за Южна България и група ”Учредители” разказва за първите стъпки на ДПС, за основаването му от негови съмишленици , а не от политически и криминални затворници. Обяснява как от от идеята да служи на правата на гражданите, ДПС става емблема на срама.

Вижте цялото отворено писмо до шефовете на ДПС:

"До господин Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ, ЦОБ и Парламентарна група на Движение за Права и Свободи


Господа,


ДПС е продукт на политическата реалност в началото на 1990 година и в създаването му участваха безкористно много хора от всички слоеве на обществото.

Митът за 04.01.1990 Варна, където група политически и криминални затворници са пили кафе и създали ДПС е меко казано несъстоятелен.

 

Всичко тръгна от Кърджали, помашките райони в Западните Родопи и Асеновград.

В резултат на много сбирки и събрания първо се учредиха местните структури в Южна България и след месец - два в Северна.

 

Централните органи се учредиха много по късно - чак на Учредителната Конференция.

В първите 4-5 месеца хиляди ентусиазирани хора масово се вливаха в ДПС, като през май 1990 в Южна България вече имахме регистрирани над 80 000 членове и около 20 000 в Северна. Бяхме в политическа еуфория и работихме много, без никакви облаги, единствено знаейки че създаваме нещо много важно. Единици са били знаещите тогава, че това е може би първия инженерен политически проект на бившата ДС. Затова, първо от редиците на Движението за Права и Свободи деликатно бяха изолирани и отстранени интелигентните и будни учредители, които бяха почнали да надушват дългата ръка на службите.

 

С времето, постепенно се наложиха кадри, които да са верни не на каузата, а на лидера!

 

Висшия състав на ръководството на ДПС е типичен образец за вярна дружина към лидера. Достатъчно е да погледнем кои са 19 те членове на Централното Оперативно Бюро по региони и лични качества.

 

Ние учредихме ДПС с ясната идея тя да служи и защитава правата на всички български граждани. Водещ наш мотив беше демократичното начало. Но, уви!

Вие, господа превърнахте тази идея в емблема на СРАМА не само за Българските мюсюлмани, но и за цялата страна. Трансформатори на тези идеи бяха хората, които влязоха по цървули в политиката и за десетина години станаха мултимилионери! Не ни е страх да ви назовем и по имена! И това ще последва скоро.

 

Толкова години плашите хората с етнически конфликт, насаждате страх от повторен възродителен процес, а не разбрахте едно - че вие не сте гарант, а заплаха за етническия мир в страната.

 

Но времената се менят. Идва ново поколение, които не вярват на празни обещания или заплахи!

 

Призоваваме Ви за бързи вътрешни реформи, като явно корумпираните ви кадри бъдат предадени на прокуратурата и се изчисти имиджа на партията!

В противен случай нашите хора, които години наред са ви избирали там, знаят как да ви бият шута!!!

 

Господа, ВЪРНЕТЕ НИ НАШЕТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ ОБРАТНО!!!

19.03.2019

 

Адвокат Мюмюн Йълмаз - първи главен координатор за Южна България и група Учредители"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13355 |03.06.2018 Н. Слатински: Шепа олигарси и дузина лидери превърнаха България в казино . 39| 6065 |03.06.2015 Страхил Ангелов: Превърнаха БСП в секта . 114| 9496 |05.08.2013 Мира Радева:БСП се превърна в гротеска от Мишо Шамара . 29| 12900 |11.11.2011 Голяматa гръцка сватба се превърна в драма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads