Реклама / Ads
7| 7562 |14.02.2018 ПОЛИТИКА

Александър Симов призна: Валери Жаблянов е автор на цинизма за Народния съд

.
Александър Симов
Изпълнителното бюро оторизира да има официална позиция на ”Луковмарш, без да има оценка на Народния съд. Този текст, който се появява, не е прегледан от ръковоството. Получава се техническа грешка. БСП е готова да води разговор за Народния съд, но не с едно изречение. Мога да се досетя, че авторът на текста за Наяродния съд е Валери Жаблянов.
 
Разговорът за Народния съд не може да се проведе с такава декларация. Това каза Александър Симов от БСП,  коментирайки писмото на БСП до премиера Бойко Борисов по повод "Луковмарш", където Народния съд от 1945 г. е обявен за "едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

Симов и Йордан Манасиев от БНС  изказаха своето мнение и за "Луковмарш". Манасиев заяви, че ген. Луков не е антисемит, а е достоен български генерал.

Категорично сме против провеждането на Луковмарш. Да водим разговор за българския национален идеал през личността на ген. Луков е равносилно да водим разговор за българската култура през Азис. Ген. Луков за мен е едно корумпе, натрупал солидно богатство от далавера с оръжие. Второ – заедно с Иван Дочев е създател на българските национални легиони, които са профашистка организация. Неговата история не е интересна. Да се възражда идеала на Луков – след като той е най-изявеният профашистки глас. Голяма част от българското общество не се припознава с Луков и е отречен от него. Ако ще реализираме националния ни идеал през ген. Луков ни обричам той да бъде обагрен от тотална непоносимост и насилие, рече Симов.

Манасиев припомни, че ген. Луков е носител на два Ордена за храброст. Крайно некоректно е твърдението, че той е фашист, в България фашисти е нямало, допълни той.

Оставяме историята, но българският национален идеал не може да бъде свързан с него. Свързан с ген. Луков този идеал ще е обагрен с омраза и ще води до някаква форма на насилие.  България не може да си позволи да горим тамян на фашизма в съвременния свят, каза още Симов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6345 |23.10.2017 Александър Симов: В БСП има опозиция, но тя не е единна, не може да бламира Корнелия Нинова . 9| 9676 |15.10.2017 Корнелия Нинова призна: Има голяма група в БСП, която иска коалиция с ГЕРБ . 4| 7027 |04.09.2017 Александър Симов: Управляващата коалиция в момента е Бойко Борисов и Делян Пеевски . 0| 8908 |24.06.2015 Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads