Реклама / Ads
1| 4233 |24.09.2016 ПОЛИТИКА

Борисов ще участва във Виена на среща за миграционната криза

.
Българският премиер Бойко Борисов заминава за Виена на организирана от Австрия среща за мигрантската криза. Инициативата за мероприятието е на австрийския канцлер Кристиан Керн. Очаква се на срещата да присъстват германският канцлер Ангела Меркел и словенският премиер Миро Церар.
 
"Трябва да постигнем ново споразумение как да пазим границите в Европа", заяви австрийският канцлер Кристиан Керн по време на визита в Любляна миналата седмица, цитиран от "Ройтерс". На същата пресконференция словенският му колега Миро Церар коментира, че има нужда от ясен сигнал, че Европа няма да толерира незаконната имиграция.

Керн и Церар призоваха за по-голямо сътрудничество между страните членки за опазване на външните граници на ЕС и борба с незаконната имиграция.

Мероприятието във Виена идва седмица след срещата на върха на ЕС в Братислава. В словашката столица европейските лидери се споразумяха да отпуснат незабавна спешна помощ в размер на 108 млн. евро на България за засилване на охраната по границата и борба с мигрантската криза. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тогава уточни, че се работи за намиране на още 52 млн.евро, за да получи страната исканите от премиера Борисов 160 млн.евро.

В речта си за състоянието на съюза по-рано Юнкер заяви, че до края на октомври още 200 европейски гранични служители и 50 транспортни средства трябва да бъдат изпратени у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4787 |23.09.2016 И. Йотова: Борисов налага политика за домашна употреба . 1| 5797 |23.09.2016 За Борисов постът президент бил понижение . 1| 4975 |22.09.2016 Борисов кавалер на първата дама на Азербайджан, двамата откриха възстановената крепост ”Трапезица”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads