Реклама / Ads
7| 6778 |01.12.2017 ПОЛИТИКА

БСП обвини НАП за натиск върху съдии и адвокати

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли се приходните агенции за натиск върху български граждани.
 
БСП ще настоява за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов другата седмица в парламента заради натиск на НАП. „Става дума за безпрецедентен натиск от страна на държавата, управлявана от ГЕРБ, върху съдии, адвокати и редови български граждани, документиран в официална кореспонденция на Националната агенция за приходите“, съобщи в декларация от името на парламентарната групата депутатът Николай Тишев.

Той уточни, че на 11 август 2017 г. директорът на дирекция „Контрол“ на ТД на НАП-Бургас изпраща доклад до изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова, в който се изразява недоволство от съдебните актове, с които се отменят административни мерки, наложени от данъчни служители.

НАП-Бургас предлага на Централно управление на НАП да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки – запечатване на обект, а също така и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства.

„Предложението на НАП-Бургас за селекция и наказване на неудобни адвокати, счетоводители и съдии е одобрено от централата в София и е започнало изпълнение“, каза Тишев.

Той отбеляза, че БСП разполага с отговор на НАП във връзка с доклада на НАП-Бургас и предприетите действия.

В писмото се посочва още, че за периода 11 август – 31 октомври 2017 на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас.

„Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли се приходните агенции за натиск върху български граждани, които не споделят действията на ГЕРБ и управляваните от нея държавни институции и дори си позволяват да потърсят правата си в съда. При отказ от страна на Горанов, ще приемем, че той застава зад действията на своите подчинени и в Бургас не става въпрос за частен случай, а за целенасочена политика, водена от правителството на ГЕРБ“, коментира депутатът от левицата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4684 |30.11.2017 Цветанов обвини БСП, че провокира напрежение около бюджета . 2| 4488 |29.11.2017 ДПС обвини управляващите в национализъм и реваншизъм . 1| 4028 |28.11.2017 Протест срещу мораториума върху нови лекарства за онкоболни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads