Реклама / Ads
72| 14244 |29.04.2014 ПОЛИТИКА

Чумата е отново тук

.
Според съобщения в медиите: 2000 участници в шествие за единството на Украйна и проевропейската й ориентация в Донецк са били нападнати вчера привечер от маскирани мъже с бухалки.
 
Мирната процесия е била разгонена, по хората са хвърляни шокови гранати и коктейли “Молотов”, разбягалите се са гонени и бити по околните улици и дворове, гонени са и присъстващите на събитието журналисти. Маскираните побойници са скандирали “Фашизмът няма да мине!”

Само че – кой е фашист? Тези ли, които с мирно шествие са искали да се спре с това мъчително разтерзаване на Украйна, които са пожелали европейско бъдеще за своята родина – или онези с бухалките и железните пръти?

Понякога нещата трябва да бъдат наричани с истинските им имена.

И ги казвам: Вие сте фашист, г-н Путин. По-лошо – вие сте комунист, от породата на Сталин и Берия.

И предупреждавам: никак не е случайно, че малоумникът Сидеров стартира предизборната си кампания от Москва – с орден за неговата работа в полза на руско-българската дружба.

Никак не е случайно, че малоумникът Бареков се хвърли да възкресява НРБ. Точно както малоумникът Путин се е хвърлил да възкресява СССР, похарчен в “най-голямата геополитическа катастрофа”.

Никак не е случайно, че Сергей Дмитриевич Станишев е върло възмутен от решението на европейския парламент да замрази “Южен поток” – в полза на което между впрочем гласуваха повечето от подопечните му евродепутати от ПЕС. И е против каквито и да било санкции срещу Русия. Тъй де – дружба от векове за векове – колкото и каквито и аншлуси да правят братушките.

Никак не е случайно, че депутати от неговата БСП правят посещения на добра воля при сатрапа Башар Асад и поздравяват Путин за победата във втората кримска война. Никак не са случайни фашизираните изблици на разните малоумни партиотари, които ни заливат от медиите и от улиците на село Розово.

Чумата е отново тук. Същата, за която писа Камю. И трябва да решим дали ще се свиваме по къщята си, или ще застанем срещу нея.


Едвин Сугарев (svobodata.com)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7911 |29.04.2014 Румен Йончев: У нас бедните субсидират милионерите . 92| 9267 |29.04.2014 "Алфа Рисърч": Левицата е постигнала максимална мобилизация . 35| 8715 |29.04.2014 А. Тодоров: Дивизиева е дялан камък на задкулисието . 129| 8669 |28.04.2014 Орешарски: Трябва умерено покачване на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads