Реклама / Ads
19| 12239 |25.05.2010 ПОЛИТИКА

Дарина до Берлускони, както Илия Павлов до Путин

.
Дарина Павлова Източник: indebitati.it
Дарина Павлова, вдовицата на убития през 2003г. шеф на "Мултигруп" Илия Павлов, е била на срещата между премиерите на България и Италия на 23 май в Рим.
 

За това съобщават италиански и български медии. Според публикациите, Павлова се е появила на пресконференцията на Борисов и Берлускони и е обяснила, че е била и на обяда с двамата, който се е състоял преди това.

Пред в. „Труд” тя нажежава обстановката: "Често минавам през Рим и Берлускони ме покани. Малко е странно, че поканата идва от италианска страна, но ми беше приятно да съм в компанията на българи и премиера Борисов".

Вдовицата Дарина в центъра

Дарина Павлова е присъствала и на откриването на паметника на Иван Вазов близо до вила „Боргезе”. Вестниците публикуват нейни снимки от залата на пресконференцията и коментират стайлинга й.
Адреналина се вдига още повече, когато Дарина Павлова отговаря на въпрос дали ще се жени за италианския премиер, който се развежда със съпругата си Вероника Ларио: „Питайте Берлускони.”
Нямало кой да го попита обаче, макар да се видя в телевизионните емисии как министър Вежди Рашидов приятелски потупва по гърба премиеро на Италия, което ще рече, че са в приятелски отношения. Освен това Рашидов бе в топла връзка и с Мултигруп преди години, когато Павлов му плащаше богато за картини и съвети. Каменната емблема на корпорацията – изправен лъв, също е дело на скулптора.

Жълтата преса в Италия и България отдавна пише за връзка между италианския премиер и вдовицата на Илия Павлов. До момента обаче се тиражират главно слухове и коментари по повод кратки срещи и снимки на двамата. Нищо конкретно. Берлускони обаче не пропуска да се шегува с темата, като преди време пусна пиперлива закачка по адрес на дъщерята на Дарина, която в някои европейски държави би се изтълкувала като сериозен гаф.
Близки на Дарина твърдят, че двамата с Берлускони се виждат редовно. Той често я канел, освен това тя ходела да почива в къща в Сардиния, която е купена още когато Илия Павлов бил жив. Italia amore mio, както се пее в не една песен...

Илия до Първанов и Путин

Прехвърляме се с „машината на времето” 7 години назад. На 3 март 2003 г. на посещение в София е президентът на Русия Владимир Путин. Домакин е българският държавен глава Георги Първанов. Двамата посещават храм-паметника „Св. Александър Невски”, а на излизане се снимат. До тях е Илия Павлов, собственик на Мултигруп. Някои казват, че успял да си уреди присъствието до височайшия гост с големи връзки в президентството и руското посолство. Въпреки това Първанов бил недоволен от усмихнатия Павлов зад гърба му. Впоследствие дори вдигнал скандал, кой всъщност е поканил най-богатия българин по онова време на поклонението по повод годишнина от Освобождението на България.

Няколко дена по-късно, на 7 март вечерта, Илия Павлов е застрелян от снайперист пред офиса на Мултигруп на бул. „Г.М.Димитров” в София. Куршумът се забива в сърцето на боса и той няма никакъв шанс.

Още преди трагичния инцидент се говори за честите визити на Павлов в Москва и срещите му с ръководни лица от „Газпром”. Те от своя страна също идват в България, гости са на рождените дни на Павлов, чествани шикозно, по латинообразец в гранд-хотел „Варна”.

Очевидно Илия Павлов е играл някаква роля в българо-руските бизнес отношения. Днес той е мъртъв.

Времето лекува

Очевидно възстановилата се от загубата Дарина пък играе някаква роля в българо-италианските отношения. Вероятно тази роля не е епизодична, щом дамата се появява в целия си блясък на срещи на най-високо равнище.
Клюките по този повод ще продължат да пълнят медиите поне още известно време. Остава обаче тайна дали Дарина Павлова е инвестирала в Италия част от наследените милиони от своя съпруг. Тя и децата й от Илия са преки наследници на някогашната Мултигруп.

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов отдавна се занимава със свой бизнес, а сестрата на Павлов – Славка бе зверски убита със сина си Пол в САЩ преди три месеца.

Слава, пари и сълзи съпътстват създаването, възхода и залеза на империята Мултигруп.

И все пак, любопитно би било да се обзаложим, ако г-жа Павлова стане г-жа Берлускони един слънчев ден, дали това ще е от любов или по сметка. Нещо, което едва ли ще влезе в антикризисните мерки на правителството, нито пък ще прослави нацията, освен в светските и клюкарски хроники. Става и филмов сюжет - нещо като „Мисия Рим”. Астролози и гадатели вече се взират в звездите и редят пасианси за бъдещето на тази розово-шербетена сага.

Васил Киранов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6717 |22.05.2010 Борисов пред “Тайм”: Нямам приятели . 33| 12573 |20.05.2010 Конспирацията, от която ОР стана лидер . 12| 7755 |19.05.2010 Ф. Таймс: Преди Рамбо Борисов беше бодигард . 76| 8893 |19.05.2010 Доган: България не може да се управлява без ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads