Реклама / Ads
5| 6821 |27.09.2017 ПОЛИТИКА

Ст. Делийски за Фрог: Управлението е дадено на различни чужди господари

.
Страхил Делийски
Посещението на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка беше много изненадващо. Това говори, че е имало някаква ad hoc причина. Чайка не се среща само с нашия главен прокурор, но и с политически лица, което прави визитата политическа, а не експертна, каквито претенции имаше. Това коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.
 

Информация освен за официално подписаните спогодби между двете прокуратури нямаше. Извън всякакво съмнение Чайка не си е говорил с Борисов, нито за подписаното с Цацаров споразумение, нито за мачовете, които играят в Италия с прокурорите.

 

Посещението на Чайка се случва по време когато излиза доклад, в който Русия е обявена за враг на България. В него има преписани пасажи от стари натовски документи. Подписът на Борисов обаче стои под доклада.

 

Той не обясни защо се среща с прокурор Чайка. Ако ние като граждани не знаем точно какво са си говорили, то поне трябва да знаем защо го прави. По всичко личи, че Борисов не иска нещо да каже и да се знае.  

 

Българското правителство е парцелирано – част от него обслужва руски интереси, друга – американски интереси. Връзките на част от изпълнителната власт с Русия изобщо не са скрити. Това са Обединените патриоти и части от ГЕРБ. Независимо че Росен Плевнелиев не е във властта, инструкторите на американската пропаганда продължават да работят. Защо родни политици приемат ролята да изпълняват едни или други чужди поръчки? Излиза, че управлението е дадено на различни господари.

 

Най-явните носители на руския интерес – Каракачанов и Цацаров - ще бъдат на Международна конференция „Тероризмът и електронните медии“. Това е експертна конференция, а не политическа. Тя е част от комуникационната стратегия на Русия, както други конференции са част от комуникационната стратегия на САЩ. Очевидно сме обект на пропаганда. Абсурдът е, че политическият елит няма нищо против да участва в нея. Задълбочава се усещането за процес, чийто дълбоки корени не са в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6333 |27.09.2017 Р. Гълъбинов за Фрог: Горанов казва, че икономиката е прегряла, а тя още не е загряла . 4| 5438 |26.09.2017 Осман Октай пред Фрог: Партиите са като престъпните групировки ВИС и СИК . 2| 4760 |25.09.2017 ГЕРБ свали доверието си към своя кмет в Хасково: Управлението му било провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads