Реклама / Ads
0| 3886 |19.01.2023 ПОЛИТИКА

Елисавета Белобрадова: Действията на Костадинов рушат политиката към българите извън граница

.
Депутатът Елисавета Белобрадова написа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че като зам.-председател на Комисията по политиките на българите извън страната, подкрепя предложението на Явор Божанков, който иска оставката на председателя ѝ Костадин Костадинов. Според Белобрадова действията на Костадинов системно ”рушат принципите, върху които е стъпила политиката към българите извън граница.”
 

Ето пълния текст на публикацията на Елисавета Белобрадова:

 

Колегата Явор Божанков направи изключително добре обосновано предложение за искането на оставката на председателя на Комисията по политиките на българите извън страната - Костадин Костадинов.


Аз, като заместник-председател на Комисията подкрепих това предложение, защото думите и действията на колегата Костадинов системно рушат принципите, върху които е стъпила политиката към българите извън граница.


Мотивите са писани съвместно с Демократична България и са сложени в коментар.
Коментарите на Костадин Костадинов внасят огромно напрежение в отношенията на Република България и Република Северна Македония. Трудно изградените мостове се рушат с провокации в преследването на заложената от Русия стратегия за разединени Балкани.


Отношението на председателя на Комисията, изразено от трибуната към украинските българи беше обидно и скандално и влиза в пълно противоречие с подкрепата, която точно в този момент сме длъжно да осигурим.






Същата атака срещна и Христо Грозев - български гражданин, който е издирван и заплашван от руските служби. Инсинуациите на Костадинов, че господин Грозев е “чужд агент” има за цел отново да не говорим за ужасяващото влияние на руската пропаганда и заплахата за националната ни сигурност, която тя представлява.


Досега, вече няколко дни, други политически сили не са подкрепили искането на колегата Божанков като той е получил отказ на този етап.


Вярвам, че ще има преосмисляне на фактите от всички парламентарнопредставени групи, които заявяват принадлежност към европейските и евроатлантическите ценности.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5626 |08.02.2022 Премиерът: Прокуратурата има избор - да се обяснава за бездействията или да действа . 4| 4947 |16.03.2021 БСП: От действията на правителството ще изгубим 150 милиона лева . 3| 5812 |18.12.2020 ИБ на БСП се разграничава от действията на кмета на Перник Станислав Владимиров . 23| 19353 |11.10.2018 Мария Спирова от Оксфорд: МВР паникьоса обществото с действията по убийството на Виктория

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads