Реклама / Ads
19| 10257 |14.03.2017 ПОЛИТИКА

Ген. Кирчо Киров за спора Борисов-Йончева: Това е държавна тайна

.
Ако разкрия подробности по казуса Борисов-Йончева ще рискувам да бъде дадена гласност на високо класифицирана информация и дълбоко пазена държавна тайна. Тя е свързана със специални операции.
 
Това каза ген. Кирчо Киров, бивш директор на Национална разузнавателна служба, в ефира на БТВ. Припомняме, че лидерът на ГЕРБ каза, че са отпускани от държавата милиони за филмите на журналистката. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова обяви, че са били отпуснати 2 млн. лв. на Националната разузнавателна служба, когато ген. Киров е бил неин директор, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция". Прави се внушение, че милионите са свързани с Елена Йончева. В своя коментар по казуса ген. Киров каза: „Аз считам, че има информация, която в интерес на държавата не бива да бива огласявана и да получава публичност.

Аз съм деполитизиран, от 40 г. работя в разузнаването и не мога да отговоря с конкретика. Не мога да си позволя повече да коментирам този въпрос“. На въпрос дали казусът е свързан с отвличанията на български граждани в Сомалия, ген. Киров каза: „Не се знае къде са отишли едни пари и по въпроса текат съдебни процедури“ „Няма държава, която да признае, че е платила откуп за свободата на свои граждани. В конкретния казус имаме два случая на отвлечени моряци, случаят на Данка Пачова и тримата пилоти. На друг въпрос дали разследванията на Елекна Йончева са повлияли на случаите с отвлечени българи, Киров каза, че няма такава информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4748 |11.03.2017 Румен Радев дава споразумението срещу ЕС и Канада на КС . 0| 3387 |02.03.2017 Беглецът затворник сключи споразумение с прокуратурата – ще лежи 21 г. . 0| 3798 |27.02.2017 Проф. Киров: Липсата на машини за гласуване е нарушение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads