Реклама / Ads
8| 5892 |30.03.2017 ПОЛИТИКА

Герджиков: Получавал съм SMS-и от Борисов

.
Министерски съвет и служебното правителство няма да пипат Копривщица. Следващите управляващи също няма да го пипат, увери в „Питай” по bTV служебният министър-председател Огнян Герджиков.
 

Той отрече, че неговият племенник е замесен в скандала в Копривщица. Нямам роднини, нямам имоти, а приятели имам в Копривщица, заяви премиерът.

 

Помолен да коментира обществените поръчки на МВР, Герджиков заяви, че не е запознат с обществените поръчки на МВР.

 

Транспортният министър иска да си купи 2 кораба, заяви водещата Жени Марчева. На това твърдение,служебният премиер отговори: Те са необходими. Имаме кораб на 77 г. и не може да се използва, има и друг кораб на пределна възраст.

 

Попитан дали не може служебното правителство да спре поскъпването на природния газ, той отговори: Не е политически въпрос дали може да се спре шоковото поскъпване. Въпросът е икономически. Правителството не може да предотврати това. КЕВР трябва да види дали може се овладее поскъпването.  

 

Герджиков коментира и протестите на границата преди изборите. „Протестите на границите бяха неприятни, малко извън закона. Взехме мерки с вътрешния министър да не се превърне протестът в блокада. Турция направи известни опити за намеси в българските работи. Ако бяхме обявили персона нон грата посланик Гьогче, това щеше да изостри отношенията ни с нашата съседка. Утре ще върна посланик Нейнски в Турция. Възобновяваме добрите си отношения.

 

Не може да има касиране на изборите заради събитията на границата. Валери Симеонов каза, че се гордее с блокадата, но аз не съм горд от това. Прокуратурата е сезирана. Не съм свидетел на случилото се по границата. Това коментира Герджиков по повод намеренията на Местан да касира изборите.  

 

Въпрос на математика е дали ще участват Обединените патриоти в следващия кабинет. ОП може да извиват ръцете на Борисов. Не е изключено да не се състави кабинет, предположи служебният премиер.

 

Той коментира и извършените от него уволнения:  Аз съм уволнил единствено Гарелов. Всички шефове на дирекции са заварени от мен. Изнервен съм по въпроса за Гаралов. Разменяли сме си SMS-и с Борисов, но за Гарелов не съм получавал. За първи път чувам, че съм похвалил Гарелов когато е защитил Тома Томов.

 

Заедно с президента решихме да сменим областните управител. Застъпих се за областнитеуправители на Бургас и на Добрич, защото ги познавам и знам, че са качествени. Областните управители бяха представени на специалните служби и за тези, които сме имали информация за нарушения, сме ги уволнили.

 

Помолих Костов до 14 часа да си подаде оставката. Той откликна много позитивно на моята молба. Каза нещо от рода: „На ваше разположение съм”. Сега твърди, че не е искал да напуска.

 

Имам доверие на Седларски, смятам обаче, че не дава всичко от себе си. Много съм доволен от енергийния министър, както и от транспортния.

 

Герджиков обясни, че промените в държавни дружества продължават, като причините не са политически. „За съжаление се констатира, получаваме от службите сигнали, че в някои дружество със 100% или по-малко държавно участие много сериозни корупционни схеми са се развивали”. Той даде пример с „Орфей” и ГУСВ.

 

На въпрос с колко пари живее, Герджиков отговори: Аз не живея, живее жена ми. Тя се грижи за финансите. Сигурно около 2000 лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4988 |30.03.2017 Райчев: Не Борисов и Радев са властта, а 240-те в парламента . 1| 3867 |30.03.2017 Борисов: Кметът на Копривщица обеща да спре скандалното решение . 11| 12752 |30.03.2017 Радева: Борисов няма партньори, В. Симеонов надхвърли компетентността си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads