Реклама / Ads
35| 7288 |29.11.2013 ПОЛИТИКА

Йовчев и Чобанов удрят контрабандата

.
Тежък уикенд предстои на управляващите. Днес след края на парламента БСП, ДПС и правителството се изнасят да бистрят бъдещите си приоритети в курорта Боровец.Семинарът ще бъде открит от соцлидера Сергей Станишев. "Форумът е важен, тъй като ще обсъждаме политиките по водещи приоритети за следващите седмици", коментира соцлидерът.
 

Очаква се дискусия да има и по темата за Седми блок на АЕЦ "Козлодуй", както и за проекта "Южен поток".

Веднага след социалист номер 1 пред депутати и министри ще говори лидерът на ДПС Лютви Местан. В първия половин час от предварителната програма с реч е и премиерът Пламен Орешарски. Веднага след встъпителните думи народните представители от БСП и ДПС преминават към първия панел от работната среща - кризата с бежанците от Близкия изток. Вицепремиерът Цветлин Йовчев ще акцентира върху правителствените политики за справяне със ситуацията, породена от бежанската вълна. В панела на финансовия министър Петър Чобанов е темата за подобряване на събираемостта на данъците и мерките на НАП и Митниците за борбата с данъчните измами.

След финансист номер 1 пред депутатите отново ще застане МВР шефът Цветлин Йовчев с доклад за мерките на ведомството му срещу престъпността. Преди официалната вечеря избраниците имат и половин час за блиц контрол с въпроси към министрите. Преди финала в петък вечерта зам.-шефката на парламента Мая Манолова ще обобщи акцентите от новия Изборен кодекс, който предстои да влезе в пленарна зала. Модератори на целия панел от петък са шефът на парламента Михаил Миков и заместникът му Алиосман Имамов.

В събота управляващите ще продължат своето заседание под ръководството на шефа на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС) и заместникът му в комисията Петър Кънев (БСП). Форумът започва още в 9,30 сутринта. Приоритет №1 в дебатите ще са антимонополното законодателство, защитата на потребителите и подобряването на бизнес средата. Темите са в общ доклад на вицепремиера Даниела Бобева. Веднага след нея финансовият министър Петър Чобанов ще представи пред народните представители инвестиционната програма "Растеж и развитие на регионите".

Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова ще коментира с избраниците управлението на еврофондовете между двата програмни периода. В третия панел на семинара са социалните теми. Заседанието ще се води съответно от шефката на социалната комисия Корнелия Нинова (БСП) и д-р Нигяр Джафер, председател на здравната комисия (ДПС). Социалният министър д-р Хасан Адемов ще представи новите мерки на правителството срещу младежката безработица. Финансист номер 1 Петър Чобанов ще подчертае ефективността от възстановяването на данъка на хората с най-ниски доходи. На финала здравният министър д-р Таня Андреева е с доклад "Достъпна и ефективна спешна помощ. Демографска криза, основни насоки в детското и майчиното образование". Според предварителната програма лидер
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6604 |07.11.2013 Чобанов подписа външен дълг за 360 милиона евро . 44| 12082 |30.05.2013 Планът „Цветлин Йовчев” . 4| 5462 |07.06.2009 Свободното слово има свой кандидат, казва се Атанас Чобанов . 12| 8709 |02.11.2007 (Не)случайното завръщане на Иван Чобанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads