Реклама / Ads
0| 14486 |29.04.2022 ПОЛИТИКА

Юрий Бутусов: Два месеца война - целите и резултатите на Путин. Какво ще се случи след това?

.
Победата във войната се определя от стратегията, нека да разгледаме стратегията на Руската федерация след два месеца война:
 

1. Заобикаляне на главните административни центрове – Киев и Харков, дезорганизиране на управлението на страната и налагане на капитулация на ръководството на Украйна. Резултатът: целите не са постигнати, капитулацията е невъзможна, ръководството на Украйна продължава войната, Киев и Харков са надеждно защитени.


2. Прекъсване на мобилизационното разполагане на Украйна чрез дълбока офанзива в 11 региона. Резултат: целите не са постигнати, Украйна продължава да се мобилизира.

 

3. Пресичане на стратегическите магистрали на Украйна западно от Киев и северно от Кривой рог, за да се попречи на страните от НАТО да предоставят каквато и да е подкрепа и доставки. Резултатът: целите не са постигнати, Украйна защити комуникациите си, а НАТО засилва военната подкрепа.

 

4. Превземане на украинските пристанища на Черно и Азовско море, създаване на коридор от Русия до Приднестровието. Резултат: целите са частично постигнати - районът на Азов е превзет, но районите на Николаев и Одеса са стабилно защитени, а основните морски пристанища са надеждно защитени.

 

5. Подкопаване на икономиката и деморализиране на обществото за изоставяне на организираната съпротива. Резултатът: целите не са постигнати, икономиката получи подкрепата на Запада, обществото се обедини за война за победа, всички политически сили са фокусирани върху борбата с врага.

 

6. Сривът на отбранителната система, унищожаването на военната инфраструктура. Резултатът: целите не бяха постигнати, отбранителните сили започнаха да получават силна военна помощ от страните от НАТО и значително увеличиха бойните си способности. Русия е загубила повече от 3200 документирани единици военно оборудване и не може да компенсира тези загуби.

 

7. Превземане на Донецка и Луганска области. Резултатът: целите не са постигнати, два месеца по-късно Украйна защитава големи райони на Донбас и много големи градове.


Какво следва?


1. Стратегически Путин не успя да постигне напълно нито една от целите си.


2. Русия е въвлечена във война на изтощение срещу Украйна, подкрепяна от всички страни от НАТО и повечето страни по света, които разполагат с десетки пъти по-големи ресурси.


3. Превземането на Мариупол няма да промени по никакъв начин стратегическата позиция на Русия и само ще засили съпротивата и ще принуди Украйна да се откаже от компромисите.


4. Технологичното предимство във войната след доставките на Запада постепенно ще се измести на страната на Украйна, което ще доведе до тежки загуби на Руската федерация и загуба на способността на руската армия да задържа окупираните територии.


5. За да продължи войната, Путин ще трябва да проведе частична мобилизация, която ще нанесе големи щети на руската икономика и ще деморализира руското общество.


6. Украйна превзе стратегическа инициатива във войната. Русия е способна на индивидуални тактически успехи, но не е в състояние да постигне нито една от първоначалните си цели.


7. Стратегията на Путин се провали и няма шанс Украйна да падне. Продължаването, времето и цената на войната зависят от способността на Украйна да планира компетентно използването на наличните материални и човешки ресурси, както и от мащаба на привличане на оръжие и професионален военен персонал от чужбина.

 

Юрий Бутусов, Цензор
Превод: Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8318 |20.09.2021 Калина Константинова: Промяната няма как да се извърши за два или четири месеца . 14| 7650 |20.01.2020 Путин отстрани главния прокурор Юрий Чайка, сменя го Игор Краснов . 7| 8225 |02.02.2018 Юрий Асланов за Фрог: Нинова да слуша хората си, а не ПЕС . 7| 8746 |04.01.2018 Фрогоко: От 6 месеца Ердоган обединява ДОСТ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads