Реклама / Ads
3| 4043 |06.02.2021 ПОЛИТИКА

Калоян Паргов: За БСП победата няма алтернатива

.
За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс и емоция. Стотици хиляди погледи са вперени в нас и всяко политическо действие от наша страна, получава отзвук, в пъти по-силен отколкото в спокойни и безметежни времена. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в доклада си пред XIV Конференция на организацията. Първата част от заседанието се провежда в онлайн среда.
 

„Искреното ми желание е хората да видят в БСП жизнена и изпълнена с решимост партия. Ние, в Софийската организация, сме доказали и на избирателите, и на нашите опоненти, че умеем да постигаме резултати. Резултати, които ни дават самочувствието на успешна партия. Партия с стратегическо виждане, която умее да предлага работещи решения“, изтъкна Паргов.

 

По думите му досега ГЕРБ не бил в толкава слаба и в неизгодна позиция. „Инатът им, на всяка цена да довършат мандата допълнително отблъсна хората. Ето защо, ние сме длъжни да победим ГЕРБ и няма да имаме оправдание, ако не го сторим. Не заради самоцелната победа, а заради всичко, което се случва в България и на българските граждани през последните години“, посочи председателят на БСП – София.

 

В анализа си на обществено-политическата обстановка той отбеляза, че в условията на най-дълбоката и всеобхватна криза от Втората световна война насам, далеч по-ясно проличава всестранното изоставяне на България, която по критерия човешко развитие заема последно място в Европейския съюз. „Проличават също системните пороци и недъзи на управленски модел на ГЕРБ - партията, довела държавата ни до просешка тояга“, каза Паргов.

 

Той изтъкна, че заради епидемиологичната обстановка ще е предизвикателство да се намери подходящ заместител на традиционните форми за агитация. „Целият ни физически и интелектуален ресурс трябва да бъде съсредоточен именно в тази насока - нашите идеи, ценности и послания да достигнат до най-широк кръг от избиратели. Софийската организация има достатъчно сили и самочувствие да изпълни тази задача“, категоричен бе Калоян Паргов.

 

Председателят на столичната организация на БСП се спря на това, че днешното заседание на Градската конференция се провежда с променен състав. „В резултат на тълкуване на устава, от делегатския състав отпаднаха другари, с които сме водили не една и две битки през годините“, изтъкна той и допълни, че някои действия на националното ръководство напоследък будят недоумение. „С илюзията, че предприетата кадрова чистка ще ни направи по-силни и по-мобилизирани, може да се разделим много скоро. А опитите, отсега да се прехвърля отговорността за евентуален провал на изборите, намирам за безпочвени“, заяви Калоян Паргов.

 

Той поясни, че е призовал засегнатите делегати, с които са започнали мандата на настоящата конференция, да приемат взетото решение и да се съобразят с него, като се отстранят доброволно от делегатските състави на районните и на градската конференция. „Познавам ги от години и нямам никакво съмнение, че те с всички сили ще работят и този път за победа. Но не мога да премълча, че подходът е грешен, дори нечестен“, заяви Паргов.

 

“Мъдростта, която сме натрупали през 130-годишната си история, изисква в следващите два месеца да концентрираме цялата си воля и енергия за спечелването на парламентарните избори“, призова лидерът на столичните социалисти.

 

Той отбеляза, че по време на цикъла от събрания на основните партийни организации и районните конференции социалистите от София масово са дали висока оценка за работата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и са изразили подкрепа за принципната им и последователна политика срещу сегашния модел на управление на страната.

 

„На 1 февруари президентът обяви, че заедно с другарката Йотова ще се кандидатират за втори мандат, което е тяхно конституционно право. А формулата, с която ще се явят, трябва да акумулира широка обществена подкрепа, каквато на практика те имат“, изтъкна Калоян Паргов.

 

Според него хората очакват от социалистите далновидно и адекватно поведение по време на кампанията и в изборния процес. „Да покажем, че БСП е мъдрата, отговорна и предвидима в действията си партия. БСП има силата и потенциала да бъде в основата на мнозинство, около което да се формира новото управление на България. За да случи това, задачата ни е да бъдем първа политическа сила на 4-ти април“, заяви в заключение лидерът на БСП – София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3516 |02.02.2021 Корнелия Нинова и Калоян Паргов с най-много номинации за водач на листа в София . 5| 5924 |24.06.2020 Калоян Паргов: Признателен съм на УниБИТ за почитта към баща ми . 15| 7473 |14.05.2020 Калоян Паргов: Само варварите рушат паметници – културни и исторически . 2| 5511 |07.06.2019 Калоян Паргов: Вътрешните противоречия имат влияние върху резултата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads