Реклама / Ads
79| 15797 |03.06.2012 ПОЛИТИКА

А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят?

.
Нов цирк в левицата: Станишев щял да пита Кирил Добрев и Младен Червеняков за връзките им със Сретен Йосич. Дали са случайни срещи или са били в близки отношения, издадоха активисти от "Позитано" 20.
 
Този ищах се появи, след като близостта на двамата видни социалисти с Йоце Амстердамеца бе извадена на показ от СРС, правено по процеса срещу “Килърите”. В него Боян Джамалов, един от основните свидетели на прокуратурата, разкрива някои пикантни подробности за тази връзка.

Че БСП използва ресурсите на престъпния свят, за да постига политическите си цели, е отдавна известен факт. Но интимитета на тази връзка е нещо, което наистина шокира.

Можехме да подозираме, че Кирил Добрев е една от трансмисиите, чрез които престъпни пари пълнят черните партийни каси, а вероятно и личните джобове  на червените. Но че партийните лидери на БСП поркат до забрава с най-видни бандити от роден и международен мащаб – това беше нещо, което досега витаеше само като устойчиви слухове. Например за това как Румен Петков така се отрязал и така се разлигавил в резиденцията на братя Галеви, че се наложило гардовете им да му дадат боя.

Сега обаче са налице свидетелства за един уж малко по-благоприличен герой – Младен Червеняков. По думите на Джамалов: “Лично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич ден преди да го арестуват. Знам, че беше там предния ден, но се напил вечерта и затова останал”.

Как ви звучи това? Как и на какво основание един бивш върховен прокурор, министър на правосъдието от кабинета на Жан Виденов и наястоящ червен депутат, а и член на ВС на БСП, може да бъде дотолкова близък със Сретен Йосич, една от световноизвестните фигури в наркобизнеса, отговорен за десетки убийства – включително политически? Дотолкова близък, че да се напие в дома му и да остане да спи там...

Що се отнася до Кирил Добрев – той пък е директно посочен като фигурата, чрез която Сретен Йосич е наливал пари в партийните каси на БСП. Можете прочее да се сетите защо сърбинът дълги години преживяваше у нас, сигурен в недосегаемостта си от българското правосъдие.
Безспорно Станишев има основания да пита двамата си съпартийци за връзките им с Амстердамеца. Ясно е между впрочем какво ще отговорят те: че това е политическа поръчка, че е активно мероприятие на вътрешния министър, целящо до очерни партията, че... и тъй нататък. Но с партийната им кариера ще е свършено; нещо повече – това вадене на мръсни чаршафи ще е дошло дюшеш за самия Станишев, тъй като му дава възможност да елеминира Кирил Добрев – известен като консолиере на Георги Първанов.

В което няма нищо лошо – защото за България е по-добре да се сядат другарите, отколкото да единничат. И защото наистина не е добре дори за едни млади социалисти да следват челния пример на балкански тарикати като въпросния Кирил Добрев, който още преди години беше засечен на българската граница с едни много големи пари, а днес се оказва ортак на брутални рекетьори като наскоро арестувания Ангел Дерменджиев.

Лошото е, че самият Станишев може да бъде питан по сродни казуси. Например какви са отношенията му с подсъдимия Алексей Петров, когото лично той курдиса като сив кардинал в ДАНС.

Или пък какви са отношенията му с Дамбовците – и дали тези му отношения не са във връзка с изкуствения фалит на Кремиковци, организиран отново не без активното участие на ДАНС и Алексей Петров, както и с решаващата помощ на министъра на икономиката и енергетиката в неговото правителство – Петър Димитров.

Това незададено питане между впрочем не е никак безобидно, тъй като този изкуствен фалит има за цел е държавата да придобие отново комбината на базата на неговите задължения, а след това – вече оттърсен от дълговете, да го приватизират “свои” хора. Този план се е провалил, но е е струвал на държавата стотици милиони – и е оставил без работа хиляди работници – а нали божем БСП се водеше тяхна партия.

Тъй че нека все пак Сергей Дмитриевич не се прави на света вода ненапита. Има за какво да бъде питан и той – и най-вероятно ще бъде питан.

Едвин Сугарев
https://www.svobodata.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 13881 |30.05.2012 На кого се извини Сергей Станишев? . 102| 10977 |20.05.2012 Борисов: Доган мирише на джибри, браво на Станишев! . 20| 20989 |16.05.2012 Майор Деянов + Стойнев – Станишев = Първанов . 26| 7467 |13.05.2012 Първанов: Ще търся компромис със Станишев, за да успее БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads