Реклама / Ads

 

17| 5065 |12.04.2021 ПОЛИТИКА

Костадин Костадинов от Възраждане: Няма нищо страшно в служебен кабинет

.
Скорошни избори, организирани от служебен кабинет, със сигурност ще покажат реалния резултат на партиите от статуквото.

На 4-ти април 2021 г. имаше три сегмента от избиратели, които „изкривиха“ изборния резултат и това е причината за голямото разминаване между резултатите в България и чужбина. На първо място това е купеният вот, на второ място - корпоративният вот, който върви с правителството и е зависим от него, тъй като получава обществени  поръчки и на трето място - зависимият административно-манипулиран вот. Това са хората, които са заплашвани по малките населени места, че ако не гласуват ще бъдат лишени от работа, дърва за зимата и други социални придобивки, от които се нуждаят, както и служителите в по-ниските нива на администрацията, на които е казвано, че ако не гласуват за управляващите ще загубят работата си.

 

При едни избори, организирани от служебен кабинет на президента Румен Радев обаче, нещата ще изглеждат по различен начин. Една от основните разлики ще е тази, че  цялата изборна администрация ще бъде подменена. Нека не забравяме, че на изминалите избори състава на ЦИК, РИК и СИК беше идентичен със състава на 44-то Народно събрание. Или с други думи, твърде вероятно е при скорошни избори председателят на ЦИК да не е от ГЕРБ, а представителите на досегашните управляващи ще бъдат малцинство в СИК по места.

 

Преминахме през избори, които не се провеждаха стандартно. Ето защо и втората опорна точка на статуквото е незначителна - опитват се да ни внушат, че не е добре да правим избори през лятото. Защо да не е добре? Как правихме избори в държава, която беше затворена?! Не бива да подценяваме желанието на българите за промяна.

 

На 15-ти април 2021 г. се събира 45-то Народното събрание, което може да извърши поредица от бързи действия, за да промени Изборния кодекс, така че да предотврати всяка възможност за изборна измама. Тази промяна може да се случи в рамките на до две седмици.

 

След това може да отстъпи място на Служебно правителство, което да организира следващите избори. Само така можем да гарантираме неприкосновеността на вота и да сме сигурни, че народните представители са легитимно избрани.

 

Тук е големият шанс на нас българите за честни избори. Ако сега се сформира служебен кабинет, той може да функционира в рамките на три месеца. И в служебен кабинет няма нищо страшно. Внушава ни се, че страната ще спре, че няма да могат да се вземат важни решения. Нищо подобно - служебният кабинет има същия състав, има министри и бюджет. С него няма опасност да спре държавата, но е много вероятно да спрат някои корупционни сделки! И ако за някои служебният кабинет е страшен, то не е за нас - българските граждани, а за политиците на прехода, които са ограбвали страната ни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 6| 4463 |09.01.2021 Костадин Костадинов: В България демокрацията се изроди . 14| 12286 |03.09.2020 Лидерът на ”Възраждане” К. Костадинов е в неизвестност, след като бе арестуван . 36| 8900 |09.06.2020 Възраждане: Излезем ли десетки хиляди българи, корумпираното управление ще падне за часове! . 34| 9421 |13.05.2020 Възраждане: Властта засмърдя ! Да сменяме пелените - започваме на 14-ти май!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ