Реклама / Ads
9| 22418 |19.10.2016 ПОЛИТИКА

Л. Кулезич: Опозиционност под знака на Бай Х`й. Защо пък не?

.
Едва ли Радан Кънев е подозирал какъв бум ще предизвика с обръщението си ”Бай Х`й” към премиера Борисов. Непочтително е, без съмнение. Но не циничният подтекст е важен тук. Важна е прямотата на политическата оценка за коалиционното двуличие, което крепи втория кабинет на ГЕРБ.
 
А то очевидно се корени далеч отвъд евро-атлантическите възклицания и народополезни заклинания. Става дума за интереси, сметки и зависимости, които предизборно избиват в конфузни министерски мелодрами и парламентарни зрелища.

И в ляво, и в дясно. Те са далеч по-скандализиращи от някакъв си нецензурен израз.

Не знам дали Радан се е усетил, че саркастичният му лаф „Бай Х`й” има пряка връзка с настроенията и нетърпението, зреещи сред хората на улицата. Затова публичната му употреба изобщо не е гаф. Напълно е адекватен на сегашните трусове в цялото сегашно политическо- прокурорско котило, белязано от клеймото „КОЙ” и „омертата Пеевски”. Дано след шума, който предизвика, лидерът на ДСБ да е разбрал, че образът му на политически хъшлак е по-убедителен от онзи на кстюмиран пресметливец, разкрачен между автентичната опозиционност и псевдореформаторските компромиси.

Това коментира  журналистката Люба Кулезич по повод на новия си видеокоментар за авторската й рубрика „Немам нерви” във Фрогнюз.Тв. "Бай Х`й" е казармено обръщение, уточнява Кулезич. Изразява не обида, а снизходително отношение към оня, дето се прави на велик заради фуражката и нашивките. Да, не е благозвучно.

Обаче  пасва на казармените порядки, които премиерът Борисов се опитва да въведе в българския обществен коптор. Но не му се получава, защото във втория си мандат той самият има голям принос за бъркотиите в него. Е, защо тогава Радан Кънев да е нарушил добрия тон, риторично пита журналистката. Ами какво да кажем в такъв случай за главният прокурор Цацаров?

Не се ли държи като фелдфебел, въобразил си, че може да вкара в карцера цивилни граждани, понеже си отварят устата без разрешението му. Да заплашваш председателя на Софийския градски съд Калпакчиев с извънреден наряд, защото се изказвал в медиите на подсъдими олигарси, това го няма и в казармата. Направо си е мечта за изселване на непокорните във възпитателен лагер тип "Белене". Е, как да не му каже човек на главния прокурор: "Бай Х`й, споко! Объркал си епохите". Радан без да иска отприщи неочакван изблик на освежаващ политически хумор. А това е здравословно в болно време, като сегашното. Вижте целия коментар на Люба Кулезич във Фрогнюз.Тв

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4316 |10.05.2016 Битите в Раднево: Сурай се чувства безнаказан . 8| 4472 |03.02.2016 БСП: Управляващите искат безнаказано фалшифициране на изборите . 4| 5835 |09.11.2014 9-ма изнасилили момиче от Френската, останали безнаказани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads