Реклама / Ads
65| 8768 |05.01.2012 ПОЛИТИКА

М. Кунева: Няма да губя време!

.
Меглена Кунева
Кунева се зарече да защитава словото; не иска да се карат на В. Николаев. Ще защитава и свободата на икономиката и иска друг тон в политиката. Точният човек на точното място може да обърне държавата към добро, каза тя.
 

Демокрацията не нещо дадено завинаги, в нея няма седми ден за почивка, коментира събитията в Унгария по БТВ Меглена Кунева. Страната не изпълнява основните критерии за демократичност, слуша се само една партия и това е много опасна. Такива изблици, насочени към миналото са ме тревожели и в България. Унгария обаче е член на ЕС, както и ние и така печелим гаранции за правата си, добави тя.

Има много сдружения, които продължават да са такива. Нищо не осребрявам, тези алюзии с осребряването и купуването, когато става въпрос за доверие, не ме засягат, каза Кунева. Тя щяла да продължи да се държи и за в бъдеще както и по време на изборите. Независимо че не съм в НС, не мога да мълча. Аз бях наистина непартиен кандидат, избрах такъв вицепрезидент, не правя договорки под масата с партиите, въпреки че бих разговаряла открито с тях и приоритетите ми са същите. Обществените практики трябва да се усъвършенстват. Свободата на словото ще е важен приоритет, не искам никой да ви се кара, обърна се Кунева към водещия Николаев.

От началото на тази година тя станала председател на Европейската служба за гражданска инициатива, което било неправителствена организация, осведоми Кунева. Гражданският глас не бива да се подценява и партиите не бива да забравят тази връзка, добави тя.

Няма да губя време, зарече се Кунева. Щяла да защитава и свободата на икономиката; да наложи друг тон в политиката - тон на чуваемост. Готова била да даде няколко много важни предложения и да каже какво липсва в момента в държавата, без да се обиждат политиците - и управляващи, и опозиционни.

Кунева посочи, че сме на едно от последните места по конкурентноспособност. Трябва друг тип икономика и фокусиране към здравеопазване и образование, защото това дава нацията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5912 |07.10.2011 М. Кунева: ГЕРБ не са дясна партия . 63| 8422 |27.09.2011 М. Кунева: Премиерът реже ленти до смърт, а едната България изкрещя . 52| 8488 |02.08.2011 М. Кунева: В. Танов е изолиран от правителството . 61| 10552 |13.07.2011 М. Кунева: Не ме е женил социализмът, не ме е развеждала демокрацията!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads