Реклама / Ads
118| 11901 |19.05.2012 ПОЛИТИКА

Г. Марков: СДС почина, в Пловдив беше панихидата

.
Георги Марков
Бойко Борисов е новото СДС. Само Б. Борисов може да бие БСП, следователно той е десен. Костов е най-силният лидер в старата десница, но СДС е партия на прехода, която си отива, каза един от най-носталгичните седесари.
 

СДС почина, в Пловдив беше панихидата, обяви по ТВ 7 Георги Марков, някогашен седесар, депутат и конституционен съдия. От 2001 г. започна самоубийствената политика на сините и самоизяждането. При идването на Симеон ІІ започна комедия от грешки; царят не беше допуснат за президент и така стигна до властта, напомни той.

Основни фигури на СДС напуснаха партията и създадоха свои, което беше тежък удар за седесарите. Разделени тези партии бяха бити поединично, докато се стигна до есента на президентските избори миналата година, когато всичките десни стигнаха комичните 70 000, два стадиона "Васил Левски", коментира още Марков.

Субективният фактор изигра лоша шега, независимо от болестите на властта, смята Марков. Бойко Борисов е новото СДС. Най-големите седесарки от "Витоша" и "Солунска" с реституираните имоти пускат бюлетини за ГЕРБ, за да не дойдат комунистите, отчете той. Нашите лидери не можаха да проявят търпение, СДС се разцепи, после се събра механично поради очевидната необходимост да влязат няколко души в НС. Костов е най-силният лидер в старата десница, счита той. Да възкръсне СДС е все едно да искаш да възкръсне Солидарност или други партии на прехода.

Къде са сега седесарите, ще излязат ли на "Орлов мост", попита реторично Марков.

На гърба на портрета на царя влязоха много народни представители и част от тях придобиха собствен образ, продължи той. Кунева ще търси НДСВ 2, но трудно може да привлече класическите десни избиратели, тя беше част от Тройната коалиция, каза още Марков, който я виждал като експерт, но не и като силен партиен лидер. Само Б. Борисов може да бие БСП, следователно той е десен, съобщи още гостът на водещия Кошлуков.

Левски има славна история, но тъжно настояще, направи и спортен коментар Г. Марков. Направихме една от най-слабите години, бяхме бити в една седмица от три провинциални отбора. Дано влезем да играем в Европа, има шанс, заключи той и пожела да се намери централен нападател.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 146| 11896 |03.04.2012 Проф. Марков: Целувка на Брежнев струваше 5 млн. тона нефт, сега целуваме безплатно . 10| 7592 |17.02.2009 Световен газов карнавал в Пловдив. Хипотетично... . 1| 5427 |11.04.2007 Днес обещах да не пиша за бизнесмена Георги Гергов от Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads