Реклама / Ads
11| 26344 |16.05.2017 ПОЛИТИКА

Първо във Фрог: Още един агент на ДС- Абел /Урумов/ ще управлява в МО

.
Урумов съветваше Искров за КТБ! Какво ли ще съветва Каракачанов за армията? Източник: БГНЕС
До министъра на отбраната Красимир Каракачанов, известен като агент Иван на ДС, е назначен още един - агент Абел или известният с последната си длъжност като пресдиректор на БНБ Александър Урумов. Той ще е директор на дирекция ”Връзки с обществеността”, какъвто бе и преди двадесетина години. В кабинета на министъра има и други агенти.
 
Нека припомним, че Александър Урумов се е "влял" в редовете на ДС като секретен сътрудник Абел още деветнадесетгодишен. Вербувал го е офицерът Тодор Божанов. Това го прави един от най-младите сътрудници на комунистическите тайни служби.

Като директор на дирекция във военното министерство в периода 1999 - 2001 г. "ранният" Урумов ще се запомни с разправата с някои от неудобните офицерски и цивилни кадри не само в подчинената му дирекция.

Сякаш ненадейно Урумов напуска МО и става един от учредителите на дясната  партия Консервативен съюз ЕКИП, чийто председател става не кой и да е, а главният секретар на СДС тогава Христо Бисеров. Делегатите приеха устав и три меморандума - за създаването на консервативния съюз, политически и в подкрепа на Симеон II. ДС застана зад Царя.

Впоследствие агент Абел осребри тази подкрепа – дълги години Урумов беше шеф на пресцентъра на БНБ. Ще припомним само, че пресдиректърът на БНБ селектираше журналистите, пред които управителят на БНБ Иван Искров трябваше да говори за състоянието на КТБ. Подчиненият на Искров Урумов е бил в основата на списването на почти всички изявления на Искров по драмата с фалирането на КТБ.

Сега Урумов пак ще е директор, но във военното министерство. Както казват служители на МО, след 16 години палачинката се обърна. Държавна сигурност се завърна на бял кон в министерството на отбраната....

Калин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4235 |07.07.2015 Гришо се разделя с треньора си . 0| 3908 |12.05.2015 Гришо започна с победа в Рим . 0| 4671 |08.05.2015 Гришо падна от Надал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads