Реклама / Ads
2| 8252 |17.06.2017 ПОЛИТИКА

Павлова: Приоритет №1 за председателството на съвета на ЕС е растеж и конкурентоспособност

.
Лиляна Павлова Източник: БГНЕС
Приоритет номер едно на страната ни за председателството на съвета на ЕС догодина е растеж и конкурентоспособност. Това обясни в предаването ”Седмицата” по Дарик министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова. Тя обобщи пет големи теми, които включват различни акценти, важни за България.
 
Българското председателство на ЕС ще донесе приходи в икономиката, прогнозира Павлова

"Приоритет номер едно е растеж и конкурентоспособност. Като в този приоритет влизат два много важни приоритета за България. Това е бъдещата законодателна инициатива, свързана с единия дигитален съюз и пазар. Нещо, което ще е в ресора на бъдещия еврокомисар г-жа Мария Габриел.", обясни Павлова.

И уточни, че: "В този първи приоритет влиза и горещата тема, наречен кохезионна политика към новогодишна финансова рамка за 2020 година."

Кои са основните предизвикателства пред българското председателство на ЕС?
 
Лиляна Павлова посочи и останалите четири основни приоритета като заяви, че вторият е свързан със социална политика, подкрепа и равенство. Третият приоритет е насочен към единен енергиен съюз и политиките, свързани с климата. Четвъртият към сигурност и правосъдие. И последният приоритет е под заглавие "Европа, като глобален играч на световната сцена".
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5350 |06.06.2017 САЩ плашат да напуснат Съвета за човешките права на ООН . 1| 4881 |05.06.2017 Йордан Божилов: С поемането на Председателството ставаме по-голяма мишена за атаки . 1| 5244 |05.06.2017 Нинова: Икономика, социална политика и сигурност - приоритети на европредседателството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads