Реклама / Ads
18| 8780 |14.01.2021 ПОЛИТИКА

Румен Петков изпрати Ревизоро при предшественика му

.
Румен Петков
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров трябва тутакси да изхвърчи при своя предшественик. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. На 9 януари 2020 г. Нено Димов бе задържан, подаде оставка от ареста и месеци наред беше в ареста с обвинения за неизпълнение на служебни задължения и вина за водната криза в Перник.
 

"Настояваме за възстановяване на "Гражданска защита", защото това е доказала себе си структура. Беше попилян през тези 10 години управление на ГЕРБ един много сериозен кадрови потенциал. Ако вземем само катерачите и гмуркачите, мисля че ще ни трябват години, за да възстановим тези две стратегически звена. Не може да бъде обследвано състоянието на язовир "Студена", не може да се направи обективна преоценка на някой от язовирите, защото няма кой, няма как", каза Петков.

 

По думите му всеки път, когато поредното бедствие стане реалност, започва прехвърляне на отговорности и размиване съзнанието на хората. От пет години неговата партия настоява за подобряване на ефективността на системите за превенция и готовност за реагиране при природни и причинени от човека бедствия в Република България.

 

Петков даде два примера от последните дни, които са показателни за управлението на държавата.

 

По думите му това е третият ремонт на свлачището по пътя за Рилския манастир. Това е третият ремонт. Колко милиона са изсипани, а свлачището е там.

 

"Никой не си прави труда да мине отзад зад скалата и да види, че гората е изсечена. При това положение няма кой да стабилизира земните пластове. Няма ги дърветата, няма я кореновата система. Никой не иска да каже кой разреши изсичането, кой носи отговорност за това. Тези дни 20 куб/кв. м удавиха България. Даваме ли си сметка в какво състояние са речните корита, отводнителните системи. Всичко е в катастрофално състояние - непочистени, непочистени и непочистени", каза Петков.

 

Румен Петков определи събитията около водата на Перник като еманация на некадърността, която убива хората.


Според Ревизоро проблемът е в река Конска, която стана като Дунав

 

Според д-р Емил Стоименов член на НС на ПП АБВ управлението в сектор "Здравеопазване" е толкова смъртоносно, колкото е смъртоносна пандемията от COVID-19. Негов анализ сочи, че 2020 година е годината с най-висока смъртност. Само половината случаи обаче са в следствие на COVID-19.

 

"В сравнение с 2019 година са починали 15 000 души повече, 7 600 души, по данни на Министерството на здравеопазването, са починали от COVID-19 или с COVID -19. Останалите 7 600 души са починали най-вече от хаоса в здравеопазването", каза д-р Стоименов.

 

По думите му голяма част от болните не са получили адекватна медицинска помощ именно заради липсата на организация в здравната система.

"Аз съм потресен, че в Министерството са забравили, че съществуват и други заболявания, освен COVID-19. Те се държат като студенти по медицина на изпит, които са чели само една единствена тема от конспекта и си дълбаят по нея", каза медикът.

 

Според него не е ясно кой план следва министърът на здравеопазването - дали е Националният пандемичен план, приет 9 месеца след старта на пандемията или онзи, приет преди 14 години при министър Гайдарски, нито дали следват плана от заседанията на Националния оперативен щаб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7085 |03.12.2020 Румен Гечев: С поправката за бързите кредити се извършва геноцид срещу най-бедните . 4| 7566 |19.11.2020 Депутатите ”се спънаха” във вето на президента Румен Радев . 8| 7567 |18.11.2020 Румен Петков: ЕС, отвори си очите за шкафчето на Борисов! . 12| 9274 |03.09.2020 Румен Гечев: Виновникът за случилото се вчера е чекмеджето на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads