Реклама / Ads
14| 6056 |23.10.2009 ПОЛИТИКА

Русия е в нас и ние сме в Русия

.
Прословутият израз на Левски ( който съм чувал и западни посланици да цитират) „времето е в нас и ние сме във времето” спокойно можем да преведем на езика на новините от деня така: „Русия е в нас и ние сме в Русия”.
 
Докато българският министър на икономиката Трайчо Трайков е в Русия на тежки преговори около руските енергийни проекти в ( и за България – в смисъл, че те предопределят бъдещето ни) , неговият предшественик на същия пост, но от близкото тройно коалиционно минало Петър Димитров , отново заговори за това какво мисли и смята да прави…Русия.

От екрана на държавната телевизия в ранни зори Петър Димитров за пореден път обясни, че щом Русия си е наумила да „пакетира” трите големи енергийни проекта, значи нямаме избор. Трябва да козируваме и да изпълняваме. Каза го някак с примирение и тъга на обречен изпълнител на чужда воля, но посланието за публиката беше категорично: ако не слушаме, ще ни заобиколят.

На което искам да му отговоря, като припомня друг, не толкова популярен завет на Дякона, защото у нас за него се мълчи: „ който ни освободи, той ще ни зароби”.

И тъй като Русия ни е освободила от турско, капиталистическо и социалистическо робство, време е да послушаме Апостола и да й кажем, че не искаме да ни освобождава повече. Нищо, че е в нас.

Ще трябва да се освободим в такъв случай от себе си. Трудна задача, но при този висок рейтинг на властта , нищо не би трябвало да й се опре- дори и Това.

Иво Инджев
https://ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 15833 |20.10.2009 Русия ни обяви война заради Турция . 15| 6635 |21.07.2009 България - към Русия вместо към ЕС . 35| 7623 |21.04.2009 Станишев атакува ГЕРБ и хвали Русия в интервюта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads