Реклама / Ads
49| 7053 |26.04.2023 ПОЛИТИКА

Руски депутат: Да върнем понятието „враг на народа“ и да изчистим копелетата до крак!

.
Ген. Андрей Гурульов
В Русия трябва да се възроди понятието „враг на народа“, да се въведат военно-полеви трибунали и като цяло да се върнат сталинските репресии за „всички вредни хора“ и „всички тези копелета“. Трябва да изчистим копелетата от страната. Това предложение направи депутатът от Държавната дума на Руската федерация, член на комисията по отбрана Андрей Гурульов, генерал от запаса. Той смята, че е полезно да се върнат времената от 30-е години.
 

"Няма нужда да се срамуваме. Има врагове, няма понятие. Защо да се срамуваме? Дали искам сталински репресии? Да, искам! Искам, въпреки факта, че дядо ми е излежал 9 години по тази статия (за врагове на народа, - б.р.), след това е реабилитиран", заяви той в предаването на Владимир Соловьов "Пълен контакт".

Според депутата „всички разбраха, че в сегашното време е необходимо да се направи точно това в държавата“. "Да, имаше грешки. Но имаше дисциплина. И днес ключовият въпрос е дисциплината", отбеляза Гурульов.

 

Депутатът смята, че руснаците, както цивилни, така и военнослужещи, нямат право да се оплакват от каквото и да било, защото „фактически се води за втори път Велика отечествена война срещу нацизма“.

 

А на фронта „прокурорът, началникът на следствието и председателят на военния трибунал трябва да застанат до командира и тогава всичко моментално ще си дойде на мястото. Никаква милост!“, категоричен е педутатът-генерал.

 

Неотдавна Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност, също предложи да се въведе статут "врагове на народа" по отношение на руснаците, които се противопоставят на войната в Украйна. По негово мнение „това определение трябва здраво да им се прикрепи“ и тези хора да получат заслуженото, колкото и жестоко да изглежда то.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 18162 |14.02.2023 Списък на руските огнища за влияние в България: Защо премълчаваме очевидното? . 44| 14191 |05.02.2023 Иван Костов: Президентът Радев говори като руски агент! Не правителството му, а ЕС и САЩ овладяха цените на електроенергията . 80| 14967 |26.01.2023 Зеленски се появи по руски тв канали и предизвика ужас и радост у населението в Крим . 9| 5160 |19.01.2023 Проф. Вили Лилков: Радев ще остане в историята само с вдигнатия юмрук, ”Мутри, вън!” и ”Крим е руски, чий да е?!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads