Реклама / Ads
88| 9180 |29.05.2011 ПОЛИТИКА

С. Станишев: Има убийствени доклади за България, сравняват ни дори с Нигерия

.
Сергей Станишев
Без БСП не може да се направи стабилно правителство при следващи избори. Събрани са по-малко пари в бюджета и управляващите запушват дупките с фискалния резерв. Дойдоха няколко убийствени доклада за България, сравняват ни дори с Нигерия. Кризата се създава и задълбочава от политиката на правителството. Ние сме на опашката от излизащи от кризата страни.
 

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването Нека говорят по бТВ.

Разделили сме си с Моника задълженията по бебето. Ходихме на училище за родители и това ми помогна, сега го уча и на практика. Моя привилегия е да къпя дъщеря си, това ми носи невероятна радост и ново усещане, сподели Сергей Станишев и каза, че ще покаже бебето след 40-ия му ден.

Православието и писмеността са позволили на българския народ да се съхрани през вековете. Ние ще кръстим Дария, но майка й ще реши кой ще бъде кръстника й. Винаги съм обичал децата, раждането на Дария е най-хубавото, което ми се е случвало в личен план, сподели Станишев.

Съдът разреши искането на вот на недоверие. За внасяне на такъв вот са нужни 48 подписа, това означава, че ще трябва да ни подкрепят и от другите опозиционни партии, тъй като депутатите на БСП са 40. Ако питате мен, има две сфери, в които се провали политиката на правителството. Борисов обеща за 3 години да направи България средноевропейска страна. Но навсякъде се вижда, че има срив, каза лидерът на БСП.

Фискалният резерв е изяден наполовина и питам за какво са похарчени парите, попита Станишев и обясни, че са събрани по-малко пари в бюджета и управляващите запушват дупките с фискалния резерв.

Къде е съживяването на икономиката на страната? Къде е безработицата, която сега е вече 12 процента. Кризата се създава и задълбочава от политиката на правителството. Ние сме на опашката от излизащи от кризата страни, поясни Станишев.
Целта трябва да бъде да работи икономиката, а тя е замръзнала, особено малките и средни предприятия. Стандартизацията напр. поощрява големите производители, а смазва малките и средни фирми.

Правителството не прави нищо за компенсирането на доходите на социално слабите граждани на България. Те са некадърни и некомпетентни и не могат да управляват държавата. Премиерът задава несериозен тон за разговор, каза Станишев и цитира вчерашния разговор на Борисов със земеделци от Гоце Делчев, когато ги посъветвал да се движат с магарета.
Станишев отново посочи, магистрала Люлин е оскъпена със 120 милиона и никой не знае защо е станало това.

Втората тема за вота на недоверие е провалът на правителството в сектор сигурност. Беше поставена целта през март 2011 да бъдем членове на Шенген. Позицията на Франция, Германия е от доста отдавна. Явно е, че политическото доверие в страната ни не е на нужното ниво. Дойдоха няколко убийствени доклада за България, сравняват ни дори с Нигерия, каза Станишев и добави, че правителството нищо не върши. За две години няма осъден престъпник. МВР прави недопустими неща, но министърът винаги застава зад служителите си, обобщи гостът и добави, че силовото министерство се използва целенасочено за сплашване.

Станишев обясни, че Медведев, ръководител на Газпром, е поискал през 2005 година да се промени договорът за внос на газ от Русия. После цяла година водихме преговори и уточнихме нещата, каза той.

Винаги е имало кръгове в България, които са се опитвали да оказват влияние върху политиката. Вече много хора виждат, че това правителство губи подкрепа и мислят за ерата „след Борисов”. Единствено изборите ще покажат кой каква подкрепа има сред обществото. Без БСП не може да се направи стабилно правителство при следващи избори, заяви лидерът на БСП.

Трудно намирам хора, които да не съжаляват за това, че са гласували за ГЕРБ. Защо да не стана отново премиер, аз съм подготвен за това, отговори на въпрос Станишев. Имам амбицията да спечелим тези избори, защото за страната няма да е добре да владее всички власти в страната, сериозно поясни Станишев. Първанов не е мой опонент, ако след президентския мандат той възстанови членството си в БСП, ще бъде добре.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14838 |16.04.2011 С. Станишев: Президентът трябва да обединява нацията – имаме по-добри кандидати . 70| 5736 |09.04.2011 С. Станишев: Спука се поредният балон на партия ГЕРБ . 75| 5495 |05.04.2011 Станишев: Само не и ГЕРБер за президент! . 16| 5121 |03.04.2011 С. Станишев: ГЕРБ тормозят малкия и среден бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads