Реклама / Ads
13| 16041 |06.08.2009 ПОЛИТИКА

Станишев създал "Галерия" заради гейкомпромат

.
Експремиерът Сергей Станишев бил бесен от гей-компроматите срещу себе си Източник: Вяра Йовева
Станишев бил бесен на публикация в "Уикенд", създал "Галерия" заради компромати, изобличаващи го в хомосексуализъм.
 
Ген. Атанас Атанасов обяви в интервю пред Николай Бареков, че делото "Галерия" е било създадено по поръчка на Сергей Станишев. Причината според генерала била, че експремиерът бил бесен от публикация в "Уикенд", в която не били спестени подробности за интимната му гей-връзка с Кристиян Вигенин, както и "неприлични за премиера факти". Заради дописката във вестника социалистът моментално наредил на ДАНС да се разрови в медията и ако трябва да подслушва и проследява всяка стъпка на неговите редактори и журналисти.
 
Агенцията моментално е взела под внимание "забележката" на своя създател и изпратила свои хора да наблюдават екипа на "Уикенд". Паралелно с това малко по-късно стана ясно, че телефоните на ключови журналисти в медията са били подслушвани. По информация на депутати от Комисията за контрол на ДАНС 3-ма са били подслушваните в изданието -издателите Недялко Недялков, Мартин Радославов и Люба Кулезич, която по това време е коментатор на авторски договор към вестника. Тя от своя страна се усъмни в твърдението на генерал Атанасов, че единствената причина за делото "Галерия" са хомосексуалните компромати срещу Сергей Станишев, тъй като в разговорите й с шефовете на "Уикенд" нито веднъж не е повдиган въпросът относно сексуалността на червения лидер.

За подслушан и стенографиран разговор в рамките на "Галерия"  между Кулезич и Радославов журналистката научила от депутати от комисията за ДАНС. Темата на диалога им била свързана с обсъждане на бъдещ текст, в който евентуално да станело дума за политическия произход на претендента за десен граждански лидер Стефан Гамизов, който предизвикал интерес у двамата.
 
Люба Кулезич определя тезата, че "Галерия" е следствие от личната уязвеност и  гнева на Станишев като фиксиране на случая само в една посока. Според нея цялата разработка е доста по-мащабна и има за цел да проучи в по-общ план нагласите на всички по-големи медии.

През януари тази година Петко Сертов публично обеща, че делото с подслушваните журналисти и политици ще бъде разсекретено, но така и не изпълни заканата си. Не е тайна, че преди това Сертов и близки до него се опитаха да прехвърлят вината за делото "Галерия" на Иван Драшков и Цветлин Йовчев, които по-късно доброволно подадоха оставка от ДАНС. Близо година след разработката премиерът Бойко Борисов сложи точка на всички очаквания, слухове, спорове, клюки и пр., и обяви, че ще разсекрети "Галерия" изцяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12476 |23.07.2009 За кеф Станишев изхарчи 78 бона . 39| 11293 |02.06.2009 Илиана Йотова: Борисов се страхува от Станишев . 6| 5718 |29.04.2009 Първанов похвали Станишев за поведението му в Кремъл . 15| 7764 |29.04.2009 Иван Костов: Пемиерът Станишев е искал заем без условия от МВФ, но му отказали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads