Реклама / Ads
16| 6660 |23.01.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Критериите за Шенген да бъдат еднакви за всички страни

.
Цветан Цветанов
Технически ще бъдем готови с изискванията за влизането ни в Шенген. Обмислят се и варианти за вземане на политическото решение, което е функция на съвсем други политици. Всичко, което съм подписвал, е в съответствие на българското законодателство.
 


Контрабандата не намалява, каза Цветанов в ефира на БНР, но се надявам, че след няколко месеца вече ще имаме ефективни присъди.

Технически ще бъдем готови с изискванията за влизането ни в Шенген. Обмислят се и варианти за вземане на политическото решение, което е функция на съвсем други политици. Трябва да не се обвързва приемането ни в Шенген с други критерии, които не са се прилагали към старите страни членки.

Пускането ни само по въздуха в Шенген е тема, която детайлно не е изчистена. Ние ще представим готовността на страната ни да защитава външните граници на ЕС, обяви министърът. 

Малко по-рано министър Цветанов присъства на брифинг в МВР, където каза, че всичко, което е подписвал, е в съответствие с българското законодателство.

По думите на министъра темата за подслушванията е обяснена още на вота на доверие. Тече проверка и след като се документират всички обстоятелства и факти, надявам се да бъдат оповестявани от Прокуратурата, обясни Цветанов.
Когато има искания, и когато те бъдат разрешени от съдия, министърът на вътрешните работи гледа само процедурата и дали направеното предполагаемо извършване на престъпление или извършено престъпление да бъде над 5 години по аказателния кодекс, заяви министърът. Той не пожела да отговори на въпрос дали е разписвал да бъде подслушван Ваньо Танов. Не бих могъл да кажа, защото това е класифицирана информация, подчерта Цветанов. Запитан дали Бойко Борисов знае, че е подслушван Ваньо Танов, той отговори: Премиерът знае всичко, което е необходимо.

Може би съм най-наясно със ситуацията в страната. Това, което прави това правителство, нямаше правителство в миналите години, което да се осмели да го започне, коментира Цветанов. Ако ние се огънехме пред тези компромати, това означава, че държавата се връща в статуквото, което наблюдаваме 20 години, смята вътрешният министър.

Във връзка с подслушваната група за контрабанда около Ваньо Танов той допълни: В момента Прокуратурата финализира всичко, което беше необходимо като документи. Надявам се, че там ще бъде ясно – какви са нарушенията и каква е щетата за държавата от осъществяването на тази контрабанда, която е на територията на Капитан Андреево.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6151 |15.01.2011 Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството . 48| 8592 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода . 4| 7621 |23.06.2010 Приключения в "Шенгения" . 4| 5649 |19.03.2010 Цветанов: ГЕРБ не се страхува от осветяване на спонсори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads