Реклама / Ads
3| 8317 |24.08.2017 ПОЛИТИКА

Турски депутат нарече оградата на България по границата ”стена на срама”

.
Турция готви протести срещу българската ограда по границата. В кампанията се включи и депутатът от управляващата партия Рафет Сезен.
 
Той нарича съобъжението ни "стена на срама", тъй като съвременния цивилизован свят не трябвало да има граници.

Дипломатическото напрежение никак не е случайно, тъй като се случва преди председателството на Съвета на ЕС, което след 4 месеца ще поемем. Според Сезен, ние сме продължение на репресивното подтисничество, което за тях се шири в цяла Европа. Това каза журналистът Мехмед Юмер в студиото на"България он ер".

"Това говорене е в духа на отношението на турския президент Ердоган към Германия. В самата Турция се случва нещо ужасно спрямо човешките права. Правят се опити да се измести акцентът и вниманието към измислените проблеми с ЕС от турските говорители", поясни той.

Според бившия ни генерален консул в Одрин Георги Димов има и позитивна черта на призивите на Рафет Сезен, а именно, че ни поставя на мястото, на което сме.

"Вече критиките на Турция към Берлин и Брюксел са и към София. Така югоизточната ни съседка започва да ни третира като пълноценна членка на ЕС. Би било изключително опасно за нас, ако се отклоним или отдалечим от Съюза", категоричен бе Димов.

"Ние не сме врагове на Турция, но в бъдеще трябва да изискваме пълна реципрочност в отношенията ни – както ние, така и вие", добави бившият дипломат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4871 |24.08.2017 Семейство Макрон пристига в България . 1| 5622 |23.08.2017 Макрон ще засегне деликатен въпрос при посещението си в България . 5| 4197 |23.08.2017 България с най-скъпото шефство на Евросъюза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads