Реклама / Ads
18| 5486 |06.06.2016 ПОЛИТИКА

Ил. Василев: АБВ критикува, за да не им търсят отговорност

.
Илиян Василев
Отговорните ще търсят отговорност. Така коментира бившият посланик на България в Русия, бизнес анализатор и енергиен експерт, Илиян Василев, обвиненията на АБВ и „Гергьовден” за лобизъм в енергетиката.
 
"Това е цената на "мълчанието" и на отказа да се търси отговорност за Белене. Отговорните търсят отговорност. Правят го и с превантивна цел - за да не им я търсят. А комбинацията е изключителна - АБВ и Гергьовден!?", написа експертът на страницата си във Фейсбук.

На съвместна пресконференция в неделя представители на АБВ и „Гергьовден” изразиха съмнения за нарушаване на процедурите за обществени поръчки, фаворизиране на определени компании и лобизъм в българската енергетика. Двете партии обявиха, че ще търсят отговори на въпросите си чрез заявление за достъп до обществена информация до министър Теменужка Петкова с копие до премиера.

Според Василев, те не са най-подходящите представители на обществото, които да изискват това.

Министър Теменужка Петкова коментира, че АБВ и „Гергьовден” или не познават добре законодателството по отношение на обществените поръчки, или подвеждат обществото.

Като най-сериозен проблем АБВ и „Гергьовден” посочиха посещението в Япония на делегация от министерството. Те настояват да знаят какви преговори са водени и дали са започнали конкретни действия за изграждане на нов реактор на АЕЦ „Козлодуй”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 9587 |04.05.2016 Ил. Василев: Пеевски и Кой контролират активите на КТБ . 0| 4335 |11.04.2016 Василев: Целта на ДОСТ е да провокира етническия мир . 66| 10449 |20.03.2016 Илиян Василев: Оттеглянето на Русия от Сирия е знак за Асад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads