Реклама / Ads
0| 4210 |12.10.2016 СВЯТ

Адвокатите на атентатора от Париж отказаха да го защитават

.
Салах Абдеслам
Адвокатите на сочения за „мозъка” на терористичните атаки в Париж през ноември миналата година се отказаха от защита на клиента си, съобщава CNN. Причината – Салах Абдеслам отказва да говори в съда, предаде НТВ.
 

Веднага след ареста си Абдеслам заявил пред юристите, че ще се възползва от правото си да запази мълчание, каза един от адвокатите – Франк Бертон.

„Ние не се предаваме, просто избираме да не го защитаваме повече. Казахме, че не проговори ли пред магистратите, ще се откажем да го представляваме”, обясни адвокатът.

 

Според другия вече бивш защитник на терориста – Свен Мари, Абдеслам е „по-скоро изпълнител, отколкото мозък” на атаките. Мари определи ексклиента си като „умен като празен пепелник”.

 

27-годишният Абдеслам е единственият известен оцелял нападател от атаките във френската столица, при които бях убити 130-има души. Той беше най-издирваният човек в Европа в продължение на четири месеца преди да бъде арестуван в родния си град Брюксел през март.

 

По-късно той беше екстрадиран във Франция, където е съден за кървавите нападения, отговорност за които пое ИДИЛ. От момента на задържането си досега Абдеслам не е отронил и дума в съда.

 

Условията, при които той пребивава в затвора, са изключително строги, каза френският правосъден министър Жан-Жак Юрвоа. „Следят го надзиратели, специално обучени да пазят много опасни хора. Килията му е под постоянно видеонаблюдение, за да се гарантира, че той няма да избяга, да опита да се самоубие или да контактува с външни хора”, обясни Юрвоа още през април.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3726 |06.10.2016 Всички свидетели по делото срещу Ахмед Муса се отказаха от показанията си . 0| 4306 |26.09.2016 Въоръжен откри огън до супермаркет край Париж . 0| 3845 |13.09.2016 В Германия арестуваха трима сирийски терористи, свързани с атентатите в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads