Реклама / Ads
1| 4153 |19.02.2022 СВЯТ

Арестуваха хърватския министър на строителството

.
Източник: БГНЕС
Хърватският министър на строителството Дарко Хорват е откаран за разпит с полицейска кола в централата на службата за борба с корупцията и организираната престъпност в Загреб днес следобед, след като полицията претърси къщата му в Доня Дубрава в северната хърватска Меджимурска област, предаде БТА.
 

Адвокатът му Владимир Терешак каза пред телевизия ХТВ, че е извършен обиск и че министърът е задържан и ще бъде разпитан от службата. Терешак каза още, че Хорват е арестуван по подозрения за злоупотреба със служебното положение и не знае повече по случая.

 

Хърватският премиер Андрей Пленкович свика днес пресконференция по случая, на която призова прокуратурата да обясни причините за бързия арест на действащ министър.

 

Говорителят на службата за борба с корупцията и организираната престъпност Сергей Абрамов съобщи, че се води разследване, за да се съберат доказателства и да се арестуват заподозрените. Разследването е свързано с няколко души, но Абрамов посочи, че не може да даде повече информация и да разкрие кои са заподозрените.

 

Източник, близък до разследването за злоупотреба с властта, посочи пред Хина, че полицията разследва Хорват и вицепремиера Борис Милошевич. Източникът допълни, че има още двама заподозрени - държавният секретар в министерството за регионално развитие Велимир Жунац и Катица Мишкович, която ръководи службата за икономически подпомаганите региони.

 

По-рано днес хърватските медии съобщиха, че полицията претърсва апартамента на Дарко Хoрват във връзка с някогашната му сътрудничка Ана Мандац, която е заподозряна в злоупотреба за неправомерно отпускане на държавна помощ на компании.

 

По неофициална информация разследваното, което се води, е за отпускане на средства на малки и средни предприятия в райони с етнически малцинства. Има подозрения, че сумите не са били отпускани по определените критерии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3943 |03.02.2022 Първият министър на Северна Ирландия подаде оставка . 1| 4874 |10.01.2022 Арестуваха шефа на военното разузнаване в Дания . 1| 3026 |18.12.2021 Арестуваха именит тартор на отвличания в Сардиния . 0| 3370 |08.12.2021 Френски министър подаде оставка след присъда за невярна имотна декларация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads