Реклама / Ads
0| 3481 |26.05.2021 СВЯТ

Арестуваха трима души след трагедията с кабинковия лифт в Италия

.
Източник: БГНЕС
Трима души са задържани след произшествието с кабинков лифт, при която 14 души загубиха живота си, съобщи италианската информационна агенция АНСА. Инцидентът стана в неделя в италианската област Пиемонт, западно от езерото Маджоре, на лифт, който свързва курортния град Стреза с 1500-метровата планина Мотароне.
 

Инженерът на кабинковия лифт, директор на услугата и оперативен ръководител на услугата са били задържани.

 

Тримата, включително Луиджи Нерини, който управлява кабинковия лифт, са извършили "съзнателно действие", заяви прокурорът на провинция Вербания, Олимпия Боси, след разпит през нощта, цитиран от АНСА.

 

Тя уточни, че разследващите са установили, че системата за безопасно спиране е била "подправена", за да се избегнат закъсненията в обслужването на лифта.

 

Боси допълни, че за да се избегне спиране на услугата, устройство, което деактивира аварийните спирачки, е обездвижено, което означава, че когато въжето се е скъсало, аварийната система не е могла да бъде активирана.

 

Тримата задържани са обвинени в непредумишлено убийство, непреднамерено бедствие и премахване на инструменти, предназначени да предотвратят нараняване, утежнено от бедствие и много сериозно нараняване.

 

Прокурорите са конфискували кадри от камери за наблюдение от инцидента, съобщиха местните медии.

 

Кадрите показват, че кабината се приближава до планинската станция, когато въже се къса и започва да пада обратно към долината, заяви държавният прокурор по италианската телевизия. Няколко от 15-те души на борда са били изхвърлени от кабината.

 

Кабинковият лифт се е насочвал от град Стреза нагоре към връх Мотароне, когато се случи произшествието. Единственият оцелял е младо момче, което е загубило и двамата си родители и по-млад брат или сестра при инцидента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3548 |21.05.2021 Две жертви след мощно земетресение в Китай /видео/ . 0| 3119 |21.05.2021 Сблъсък между граждани и полиция във Франция след отпускане на COVID мерките . 1| 2991 |21.05.2021 След мира между Израел и Палестина - Антъни Блинкен посещава Близкия Изток . 1| 3056 |20.05.2021 Навални се е възстановил след гладната стачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads