Реклама / Ads
3| 3729 |30.04.2023 СВЯТ

Байдън се пошегува с възрастта си и каза, че е мъдър и кален

.
Източник: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън се пошегува с възрастта си по време на традиционната вечеря на кореспондентите към Белия дом, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
 

По традиция медийният елит на Вашингтон, както и политици и знаменитости се събраха в хотел "Хилтън" в столицата за това събитие. На теория то се провежда в чест на първата промяна на американската Конституция, защитаваща свободата на словото.

 

Но на практика събитието протича с много шеги по наболели теми, като често пъти шегите са и доста хапливи.

 

Така например на тазгодишната вечеря хумористът от "Дейли шоу" по телевизия "Комеди сентръл" Рой Ууд-младши припомни, че ако Байдън бъде преизбран догодина на президентските избори и встъпи в длъжност официално през 2025 г. , то той ще остане на президентския пост до 86-годишна възраст.

 

После той припомни, че във Франция пък има вълна от протести срещу пенсионна реформа, която увеличи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

 

"Французите се разбунтуваха, защото не искаха да работят до 64 години. А през това време в Америка, ние имаме един човек, който сега е на 80 години, който ни умолява да го оставим да работи още четири години", иронизира Ууд.

 

Това провокира широка усмивка от страна на Байдън.

 

"Лозунгът на Байдън е: "Оставете ме да свърша работата, но това не е лозунг за предизборна кампания, а умоляване", добави хумористът. "Каквото си искате говорете за нашия президент, но когато той се събужда от сиестата си, работата е свършена", подчерта той.

 

"Наричайте ме стар, но аз наричам това опитен и закален. Казват, че съм истинска антика, но аз казвам, че съм мъдър. Казват, че не съм изобщо млад, но Дон Лемън (доскорошен журналист от Си Ен Ен - бел.ред.) би казал, че аз не съм първа младост", пошегува се Байдън.

 

Лемън неотдавна беше отстранен от Си Ен Ен, след като породи полемика, заявявайки, че кандидатката за президентските избори Ники Хейли, която е на 51 години, не е първа младост.

 

Байдън запази и един хаплив коментар по адрес на медийния магнат Рупърт Мърдок, който е на 92 години и е собственик на консервативната телевизия "Фокс нюз".

 

"Можете да решите, че не обичам Мърдок, но това не е вярно. Как мога да не обичам един човек, който ме прави да изглеждам като Хари Стайлс", пошегува се Байдън, визирайки младата британска поп звезда.

 

На вечерята на кореспондентите присъстваха 2600 души и банкетната зала беше препълнена. Преди проявата Байдън се срещна със семейството на арестувания и обвинен в шпионаж в Русия журналист от "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович.

 

После той увери, че САЩ работят всеки ден, за да постигнат неговото освобождаване.

 

Сред поканените на вечерята беше и Бритни Грайнър, двойна златна олимпийска медалистка и фигура в американското ЛГБТ движение. Тя беше арестувана и осъдена в Русия за трафик на забранени субстанции и бе разменена в края на миналата година срещу намиращия се в американски затвор руски търговец на оръжие Виктор Бут.

 

Тя се зарече да се бори за освобождаването на всички, които са неправомерно арестувани в други части на света.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4667 |08.02.2023 Байдън: Нашествието на Путин е изпитание за вековете . 1| 3515 |01.02.2023 ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън . 0| 3245 |09.01.2023 Байдън одобри да се въведе извънредно положение в Калифорния заради зимните бури . 0| 3089 |09.01.2023 Байдън на първо посещение в Мексико

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads