Реклама / Ads
1| 5072 |25.02.2015 СВЯТ

Бриджит Бардо спасява руски мечки от алкохолизъм

.
Източник: Булфото, архив
Съдбата на мечките, които посетителите на ресторантите в руския черноморски град Сочи научиха да пият, развълнува международната благотворителна фондация "Големи сърца".
 
"Готови сме да финансираме всичко до временното настаняване", съобщи за ТАСС учредителката на фондацията "Големи сърца" Анна Коган. "Готови сме да платим и плаването до румънското пристанище Констанца. С пари ще помогне фондацията на Бриджит Бардо", отбеляза Коган. Според нея ситуацията на мечките, научени да пият, се следи от благотворителната организация от няколко години.

Животните, които трябваше да бъдат отнети от предишните им собственици, все пак бяха оставени да живеят край ресторанта им до началото на март, когато съдебното решение влезе в сила. "Когато научихме за решението на съда се обърнахме към прокуратурата, отговаряща за опазване на природата, с молба да ни съдейства и мечките да бъдат настанени временно в една от местните зоологически градини, където да живеят във взета под наем волиера. Опитахме се да им намерим и нови собственици в Русия, но нито един зоопарк не се съгласи да приюти болните животни" подчерта представителката на фондацията.

"Паркът за мечки в централна Трансилвания, на 25 км южно от град Брашов, е създаден някога именно за рехабилитация на мечки, пострадали от хора. Служителите му са готови да приютят мечките от Сочи", разказа Коган.

В началото на февруари руски съд задължи местното министерство на природните ресурси в Краснодарския край да отнеме от немарливите собственици двете животни, които са били държани при несъответстващи условия, но ги остави в ресторанта до март. В регионалното ведомство за защита на природата обясниха на ТАСС, че са напълно съгласни със съда.

"Благотворителната фондация трябва сама да се договори със собствениците и да оформи всички необходими документи за износа на животните. Ние няма да поставяме препятствия", каза началникът на надзорния Отдел за опазване, възпроизводство и използване на обекти от животинския свят Сергей Зенков.

Според ветеринарите, при полагане на съответните грижи, животните все още могат да бъдат отучени от пагубния навик. Във волиерата на румънския мечи парк живеят в близки до естествените условия 70 мечки. Много от тях по-рано са били използвани като домашни животни или експлоатирани като ресторантска забележителност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5398 |28.01.2015 ЕС спасява Украйна с 1,8 млрд евро заем . 9| 8708 |24.12.2014 Бриджит Бардо: ЕС да забрани угояването на гъски и патици . 0| 5537 |09.01.2012 Спасяват еврото днес; то рекордно се срива . 0| 5309 |03.12.2011 Полша спасява еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads