Реклама / Ads
0| 3128 |24.06.2021 СВЯТ

Част от 12-етажна сграда се срути във Флорида, има загинал

.
Източник: Twitter
Многоетажна жилищна сграда частично се срути рано в четвъртък в общността на Южна Флорида в град Сърфсайд, северно от Маями Бийч, убивайки поне един човек. Издирвателните действия продължават. Това съобщава CNN.
 

Сривът се е случил около 02:00 часа през нощта местно време, каза свидетел.

 

Кимбърли Моралес заяви пред CNN, че живее в отсрещната сграда и е била събудена от аларми и блъсъци по входната ѝ врата, "Събудих всички в стаята, защото когато погледнах през прозореца, видях насъбралите се хора се отвън", сподели жената.

„Казах на всички да побързат и да напуснат сградата." Моралес уточни, че не е чула срива, но когато е излязла навън, веднага забелязала, че значителна част от сградата липсва. Сега тя е в изолационен център с други евакуирани.


Сградата се е била в ремонт, но не е известно дали това е фактор за пропадането, каза кметът на Сърфсайд.

 

Друг местен жител Николас Балбоа каза пред CNN, че е видял извиващите се пръсти на момче да стърчат от отломките малко след инцидента - откритие, довело до спасяването на детето.


Балбоа, който живее наблизо разхождал кучето си около 1:30 или 1:40 ч. местно време.Той и още един мъж отиват в задната част на сградата. Силно са се съмнявали, че има оцелели, докато не чули писъци.


„Накрая се приближих достатъчно, за да го чуя и (заклещеното момче) попита:„ Виждате ли ръката ми? “, разказва мъжът пред медията.


"Той държеше ръката си нагоре ... през отломките. И аз виждах ръката и пръстите му да се мърдат." - допълни очевидецът.

 

Двамата мъже веднага сигнализират на полицията и пожарникарите. Оказва се, че момчето е било под матрак и рамка на легло.

 

Повече от 50 души могат да останат под развалините след частичния срив, съобщи Сали Хейман, говорител на окръжната администрация на Маями-Дейд.

 

Според нея под руините може да се намират 51 души. Както обясни Хейман, това е броят на хората, които все още не са открити и не са се свързали по телефона със спасителите или по друг начин. Тя обаче не изключва, че някои от тях биха могли да бъдат извън сградата по време на инцидента.

 

Все още не е известно какво е причинило срутването. Според "Маями хералд" сградата, която е част от Champlain Towers, е построена през 1981 г. и има повече от 100 апартамента. Районът, в който е построена, е комбинация от нови и стари апартаменти, къщи, кооперации и хотели, с ресторанти и магазини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3707 |11.05.2021 13-етажна сграда в ивицата Газа рухна след бомбардировка. Ракети паднаха и в Тел Авив . 0| 3694 |27.03.2021 Голяма сграда се срути в Кайро, 8 души са загинали . 0| 3985 |05.12.2019 Взриви се сграда в Полша, има погребани хора . 1| 4208 |13.10.2019 Мъж стреля по жилищна сграда в Чикаго и уби четирима души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads