Реклама / Ads
0| 3948 |17.01.2017 СВЯТ

Дъщерята на Мартин Лутър Кинг: Бог може да триумфира над Тръмп

.
Дъщерята на убития защитник на гражданските права Мартин Лутър Кинг заяви, че Бог може да победи Тръмп. Бърнис Кинг произнесе реч пред множество в баптистка църква в Атланта, в която Мартин Лутър Кинг е проповядвал едно време. Певица отказа да пее на церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп.
 
Пред събрало се множество Бърнис, която е най-малката дъщеря на Мартин Лутър Кинг, каза: "Не се страхувайте от това кой ще влезе в Белия дом. Бог може да надделее над Тръмп". С тези думи тя предизвика бурни аплодисменти у множеството.

Бърнис освен това подкрепи конгресмена Джон Луис, който е афроамериканец, преживял е мъчения и е прекарал в затвора по времето на борбата за расово равенство в САЩ през 60-те години на миналия век.

През уикенда той каза, че изборът на Тръмп за президент е нелигитимен заради руската намеса в предизборната кампания. Тръмп веднага се нахвърли върху него, като каза, че той само дърдорел и не правел нищо за своя прогнил от престъпност избирателен район в щата Джорджия. По този повод днес Бърнис каза, че е горда с постигнатото именно в избирателния регион на конгресмена Луис.

Мартин Лутър Кинг бе убит през 1968 г., когато бе на 39 години. Всяка година служба в него памет се провежда в баптиската църква в Атланта, в която той е проповядвал.

Всяка година САЩ отбелязват Деня на Мартин Лутър Кинг. Тази година той се пада броени дни преди изтичането на втория мандат на Барак Обама, първия афроамерикански президент на САЩ.

Междувременно Тръмп се срещна със сина на Мартин Лутър Кинг, който носи името на баща си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4424 |14.01.2017 Скандал около Тръмп: Разкритикува конгресмен, съратник на Мартин Лутър . 2| 6747 |09.12.2016 Реформаторите решават за премиер - Мартин Димитров или Трайчо Трайков? . 0| 4038 |24.11.2016 Мартин Шулц се връща в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads