Реклама / Ads
1| 5539 |29.01.2012 СВЯТ

Демонстрации и арести в САЩ

.
Около 300 души бяха арестувани вчера в град Оукланд, щата Калифорния, при протест, организиран от движението "Окупирай Оукланд", предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията.
 


В демонстрацията се включиха близо 2 хиляди души. Те се опитаха да влязат в празен конгресен център, след което нахлуха в сградата на общината и се опитаха да окупират клуб на младежката християнска асоциация YMCA.

Много демонстранти бяха задържани, докато хвърляха камъни, бутилки и други предмети по полицаи и събориха ограда.

Полицията използва сълзотворен газ и светлинно-звукови гранати срещу хората, вдъхновени от протеста "Окупирай Уолстрийт".

Повечето арести бяха извършени вечерта, когато демонстрантите вървяха през центъра на Оукланд и част от тях се опитаха да проникнат в клуб на YMCA.

Участниците в протеста, които нахлуха в сградата на общината, изгориха знамена, повредиха електрическо табло и нанесоха щети на няколко арт инсталации. 

 

Около 200 активисти на движението "Окупирай Вашингтон", някои от които с разголени тела и гърди, демонстрираха снощи пред петзвезден хотел в американската столица, където се бе събрал елиътт на града, включително президентът Барак Обама и съпругата му Мишел.

Те протестираха срещу отправената от властите заплаха, че ще бъдат изгонени утре от своя палатков лагер на площад недалеч от Белия дом.

Демонстрантите скачаха и танцуваха пред обърканите полицаи, които охраняваха годишната гала вечер на елитния "Алфалфа клуб", членството в който е запазено само за малцина представители на политическия и икономическия елит.

Въпреки зимните температури, в първата редица на протеста имаше няколко млади жени с разголени гърди. Една от тях бе написала на корема си "свобода на словото".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5369 |27.05.2011 Демонстрации заляха Сърбия заради ареста на Младич . 2| 4959 |20.02.2011 Синът на Кадафи потушава демонстрациите . 0| 5295 |03.04.2010 Арести на политици в България и Румъния след доклада на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads