Реклама / Ads
0| 3164 |29.12.2021 СВЯТ

Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на РСМ

.
Скопие
Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на Република Северна Македония. Президентът Стево Пендаровски му го връчи във вилата си във Водно на кратка церемония, съобщи БТА.
 

"Чест и отговорност", така нарече получаването на мандат да състави правителство Димитър Ковачевски.

Той бе издигнат от СДСМ, след като Зоран Заев подаде оставка. Ковачевски наследи Заев и като председател на партията Социалдемократически съюз на Македония, а от днес започва да тече срокът за съставяне на правителство и представяне на програмата му.

 

"От днес започвам формирането на новият тим, който трябва да отговори на сериозните предизвикателства, които ни чакат от края на миналата година. Живеем в турбулентни времена, време на кризи и неизвестности, пред нас са многогодишни проблеми, които пречат на напредъка на държавата и осъществяването на стратегическите й цели. Тези времена изискват сериозни, смели и отговорни хора, които ще понесат отговорност да преодолеят всички пречки с цел защита и грижа за гражданите.

 

Ясна цел е обезпечаването на сигурност, по-добро и светло бъдеще на гражданите. За това е нужно ефикасно, честно и отговорно управление, което ще бъде отличителна черта на отбора, който ще съставя. Ясно ще дефинираме приоритетите за работа, за да отговорим на онова, което вълнува гражданите - икономическата несигурност и стандарта на живот. Обявявам силен фокус върху икономическото развитие на страната и финансова подкрепа за семействата.

 

Страната ни е малка и не трябва да позволяваме политически делби и безкрайни разправии, които спират развитието на проекти и реформи, които са важни за всички. Гражданите искат да видят напредък и разлика, а с това и да си върнат доверието, че умеем и можем като общество", каза Ковачевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3061 |18.11.2021 Пълен абсурд: Румънка получи 16 500 евро сметка за ток . 1| 3132 |10.06.2021 Мъжът, зашлевил Макрон, получи 18 месеца затвор, 14 от които условно . 3| 4104 |06.04.2021 Нетаняху получи мандат за формиране на ново правителство на Израел . 2| 4326 |16.12.2020 Терористите срещу ”Шарли ебдо” получиха от доживотни присъди до 4 г. затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads