Реклама / Ads
0| 6652 |13.08.2017 СВЯТ

Експерти: Задава се най-голямата миграционна вълна в историята на Русия

.
Русия ще преживее в следващите години най-голямата миграционна вълна от напускащи страната хора, невиждана в годините след разпада на СССР.
 
Това прогнозират в американската аналитична компания  Stratfor. Вече са налице масови заминавания на висококвалифицирани кадри, които намират навън по-добри условия и заплащане на труда. Тези изводи се потвърждават и от статистическите данни. Главната причина за миграцията остават борбата на властите с гражданската активност, стремителното обедняване и растящото социално разслоение.

Това ще окаже огромно негативно влияние върху руската икономика и политика, прогнозират експертите. Последствия ще има и за частните предприемачи, техният брой ще намалява, половината от руските млади хода до 25 години са морално готови да напуснат страната си.Те не приемат съществуващото в страната институции на съдебната и правоохранителната власти.

В Stratfor са изчислили, че загубите на руската икономика от емиграцията в следващата година ще достигнат 1.5 трилиона долара. Процесът се улеснява и отруските официални власти, които не реагират на негативната тенденция. За разлика от тях, в Индия и Китай вече работят по този въпрос, създавайки специални центрове, където да постъпят на работа младежи, завършили образованието си в САЩ и Западна Европа.

Затова едва ли е учудващо, че емигрират и богатите руснаци. Според данни на проучване на компанията Knight Frank за последните 13 години Русия е напусната от 20 000 доларови милионери и милиардери. Техният брой от 2014 до 2017 година е 6 000.Официално руската статистика обяви 360 000 емигранти през миналата година, но според експертите данинте са силно занижени и манипулирани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6846 |30.06.2017 В Португалия извършиха най-голямата кражба на боеприпаси и оръжие . 2| 4008 |07.02.2017 Правосъдното министерство на САЩ застана зад имиграционната политика на Тръмп . 0| 4794 |23.03.2016 Ултраси нападнаха най-голямата джамия в Мадрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads