Реклама / Ads
1| 4757 |28.01.2015 СВЯТ

Фалшива тревога: Американските метеоролози сбъркали

.
Архив
Американската метеорологична служба призна, че е сбъркала с прогнозата за историческа снежна буря в североизточните щати. Обилни снеговалежи наистина паднаха в Кънектикът и Масачузетс, но Ню Йорк беше пощаден. Предупрежденията за бурни ветрове остават в сила по крайбрежието от Лонг Айлънд до Мейн.
 
В отговор на обвиненията, че е прекалил с предупрежденията, кметът на града Бил де Блазио каза, че е действал въз основа на наличната информация.

В страницата си във Фейсбук от Американската метеорологична служба написаха, че „бързо задълбочаващите се зимни бури са трудни за прогнозиране. Бурята се придвижи на изток и се отдалечава по-бързо отколкото бяхме прогнозирали през изминалите дни".

Икономическите загуби на Ню Йорк от силната снежна буря ще са за около 200 млн. долара, съобщава AP. Агенцията се позовава на оценката на икономиста от Moody‘s Адам Каминса. Основната причина за загубите се крие във факта, че по време на стихията улиците на Ню Йорк за били затворени за транспорта. Замря търговията, а много хора не можеха да отидат на работа. Големи загуби понесе малкият бизнес. Общата сума на загубите на Североизтока на САЩ за снежната буря може да достигне до 500 млн. долара.

Хиляди полети са отменени, властите в най-засегнатите райони призоваха хората да се подготвят за бурята. Извънредно положение е обявено в седем щата - Масачузетс, Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Пенсилвания, Род Айлънд и Ню Хемпшир.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6753 |24.09.2014 The Independent: Американските "Томахоук" ще запазят режима на Башар Асад . 1| 5771 |31.07.2013 Ал Кайда” призова мюсюлманите на бой срещу американските престъпления . 6| 5681 |28.12.2009 Фалшива тревога за терористичен акт в полет за Детройт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads