Реклама / Ads
1| 10297 |19.01.2011 СВЯТ

Канибал с арбалет потресе Англия

.
Студент по криминология убива безмилостно проститутки, яде от месото им
 
Англия е ужасена от историята за 40-годишен студент по криминология от Брадфорд на име Стивън Грифитс, който е убил три момичета, работили като проститутки, след което ги е разчленил и е изхвърлил телата им в местната река Еър. Имената на жертвите са Сюзан Блеймайерс, Шели Армитадж и Сюзан Ръшуърф. И трите са проституирали заради проблемите си с наркотици и алкохол и са се познавали, даже се твърди, че са били приятелки. Живели са близо една до друга и всичките са работели на Торнтън Роуд, който е известен като булеварда на проститутките в Брадфорд. Момичетата са били убити през периода юни 2009 до май 2010 г.

Убиецът Стивън Грифитс, който след залавянето си при разпита в полицията сам е настоял да бъде наричан „канибалът с арбалета”, е бил студент по криминология и произхожда от „особняшко” семейство, както го определят бившите му съседи. Като дете той не е бил пускан да излиза много навън, за да си играе. По-късно е учил в скъпо частно училище а в университета записва криминалистика, където започва да се обсебва по темата за серийните убийци. Той започва да ги профилира и така постепенно си изгражда образа, с който иска да бъде запомнен.

Грифитс е бил с доста избухлив и невъздържан характер, твърдят познатите му. От друга страна, е бил изключително надменен към заобикалящите го и непрекъснато се е опитвал да изтъква интелектуалното си превъзходство. При разследването в дома му са намерени много книги за серийни убийци и въобще литература с тежко патологично съдържание, както и видеозаписи на реални нападения над жени, с които най-вероятно се е сдобил от интернет. „Канибалът” е бил и изключително педантичен към чистота и ред и е изпадал в гняв, ако някой от гостите му си позволи да размести нещо в дома му. Покривал е вещите си с найлон, за да не се прашат, и не позволявал и петънце да попадне някъде. Също така е употребявал редовно наркотици и големи количества алкохол.

Грифитс често е канел проститутки в дома си през последните няколко години. Невинаги обаче се е стигало до убийство. Една от жените, които са го посещавали често и в момента е жива и невярваща на късмета си – Лиза Томпсън, разказва, че последния път, когато е била у тях, той й е пуснал запис с извращения над жена, след което се е развилнял и е започнал да я души. Тя обаче се е отскубнала и успяла да избяга от апартамента Това се е случило два месеца преди ареста му. Според Лиза година по-рано нищо не е давало признаци, че Грифитс би могъл да бъде агресивен към някого. Според нея всичко е започнало, когато друга проститутка е откраднала вещи от дома му.

Тогава той е започнал да нарича всичките си „гостенки” с обидни имена, обръснал е всичките косми от тялото си и самото му поведение в леглото се променило към по-агресивно. Не същия късмет обаче са имали другите три момичета. Първата жертва – Сюзан Ръшуорф (43г.), е изчезнала на 22 юни 2009 г. Тя е майка на две деца. Втората, Шели Армитадж (31г.) е била в неизвестност от 26 април 2010 г. Така се стига до вечерта на 22 май 2010 г., когато минути след като е убил третата си жертва - Сюзан Блеймайерс, Грифитс се появява пред камерата в коридора на етажа в сградата, в която живее, с арбалет в ръка. Той се приближава към обектива и с адско изражение на лицето го вдига към камерата, показвайки едновременно среден пръст. Това му действие говори за личното му желание да бъде заловен.

Това се случва три дни по-късно, когато в река Еър е намерено разчлененото тяло на последната му жертва заедно с куфар, пълен с уреди за мъчения, които убиецът е използвал. При разпита в полицията той признава всичко, но без капка разкаяние, а по-скоро с гордост от деянията си. Твърди за себе си, че е „мизантроп, който няма време за човешката раса”. Запитан защо е извършил убийствата, той спокойно отговаря: „Не знам”. Тогава започва сам да разказва за всичко, като настоява да бъде наричан „канибалът с арбалета”. При този коментар следователят го пита дали е ял жертвите си, на което Грифитс отговаря: „Разбира се, та яденето от месото им е най-магичното в цялата работа”! Грифитс е умъртвявал жертвите си, като ги е прострелвал с арбалет в главата. Карал ги е да легнат по корем на леглото и им е казвал, че иска да ги снима, за да направи изложба със снимките. Точно тогава ги е и прострелвал.

Съдебният процес продължава изключително кратко, тъй като Грифитс пледира „виновен”, но отново не от съжаление, а по-скоро от желанието си да се прослави. Осъден е на доживотен затвор без право на обжалване. Полицията обаче не спряла окончателно разследването, защото работи по версии, с които иска да го свърже с други изчезнали момичета от доста по-ранен период. При първоначалния разпит на въпроса колко души е убил, Грифитс е показал шест пръста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5541 |15.09.2010 Регистрираха планетарен канибализъм . 8| 6069 |27.07.2010 Англия удря рамо на Турция за ЕС . 4| 9444 |25.06.2010 Осъдиха френски канибал-затворник . 1| 4654 |07.05.2010 Консерваторите печелят, съдбата на Англия в мъгла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads