Реклама / Ads
7| 6217 |07.04.2014 СВЯТ

Киев въведe извънредно положение в 3 области

.
Върховната Рада на Украйна разгледа проект на постановление за въвеждане на извънредно положение в три източни области на страната във връзка с напрежението между сепаратисти и привърженици на правителството в Киев.
 

Областите, в които ще се въведе извънредното положение са Донецка, Луганска и Харковска, съобщава  ИТАР-ТАСС. За трите размирни територии заминава цял екип, съставен от висши служители на съвета за национална безопасност и отбраната.

Междувремемнно беше потвърдена и информацията, че проруски настроени граждани са успели да вземат поне 300 автомата и още 100 единици леко стрелково оръжие.

Очаква се там да пристигнат и кандидат- президентът Юлия Тимошенко, както и шефът на Министерството на вътрешните работи Арсен Аваков. Неговата задача ще е «координация на действията на силовите структури».

Още от сутринта в Харков напрежението рязко се изостри, след като само една улица раздели двете групи митингуващи – от една страна, наричащите се «защитници на Харков», които завладяха и сградата на областната администрация и от друга – активистите на евромайдана.

Двете групи стигнаха до пряк сблъсък, след което евромайданци напуснаха района.Според официална информация, пострадали в сблъсъка са 10 души5, които са откарани в болница за оказване на първа помощ. В момента на мястото има сили на милицията, които осигуряват реда и спокойствието. В сградата на администрацията продължават преговорите между представителите на правителството в Киев и митингуващите.

Сериозно безпокойство предизвикаха и два изтребителя на Украинските военно-въздушни сили, които прелетяха няколко пъти над центъра на Харков. От Министерството на отбраната на Украйна заявиха по този повод, че няма причини за безпокойство, тъй като самолетите са във въздуха в рамките на учение, което се провежда на територията на страната от 1 март.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6032 |13.03.2014 Яценюк: Киев няма да се предаде . 17| 6185 |04.03.2014 Путин: Случилото се в Киев е държавен преврат . 2| 6194 |21.02.2014 Демонстранти откриха стрелба по милиционери в Киев (гледайте на живо тук) . 8| 5947 |20.02.2014 "Въоръжено примирие" в Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads