Реклама / Ads
9| 4798 |06.06.2016 СВЯТ

Лавров: Москва никога няма да нападне страна от НАТО

.
Сергей Лавров
Москва никога няма да нападне страна от НАТО, това е ясно на всички отговорни политици. Това уверява външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от руски медии.
 

Нашето отношение към разширяването на НАТО и към разширяването на така наречената партньорска програма на НАТО с разполагането на военна инфраструктура до границата ни не се е променило. В доктрината ни за сигурност е записано, че една от основните заплахи за сигурността ни се явява разширяването на НАТО на изток, изтъкна той на пресконференция с колегата си от Финландия Тимо Сойни.

 

Уверен съм, че всички сериозни и честни политици прекрасно знаят, че Русия никога няма да нападне нито една страна членка на НАТО. Нямаме никакви планове от подобен род. Мисля, че НАТО знае много добре, но просто използва претекста, за да разположи повече техника и батальони, първо като гаранция, че САЩ все още ще контролират това „поле”, добави той.

 

Руският дипломат повтори, че Русия си запазва суверенното право да предприеме адекватни действия и да отговори на действията на НАТО както сметне за добре.

 

„Няма да крием нашето негативно отношение към курса на НАТО с придвижването на военна инфраструктура в близост до нашите граници”, откровен Лавров. По думите му Москва не разглежда като заплаха съществуването на НАТО, а практиките на алианса.

 

Една от основните заплахи за сигурността на Русия е експанзията на НАТО на изток и политиката на алианса да използва военна сила за нарушаване на международното право, начинът, по който се случи в Либия и Югославия, смята Лавров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4737 |04.05.2016 Лавров: Асад не е съюзник за Русия в такава степен, в каквато е Турция за САЩ . 0| 4411 |24.03.2016 Москва предлага да се строи "Южен поток", чака Европа да каже . 0| 5372 |22.03.2016 Москва: Преживели сме не малко терористични атаки, това е наша обща болка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads